Fabet kladionica

Lucao: “Makarska će uvijek imati posebno mjesto u mom životu!”

Ranije danas smo vam objavili kako Lucao odlazi u Španjolsku i pridružuje se našem Dariju Marinoviću, a sad vam donosimo intervju s njim. Dotakli smo se novog kluba, vremena u Makarskoj i sinoćnjeg finala.

Lucao odlazi iz Makarske, Cartagena novi klub!

Sinoć ste najavili odlazak iz Novog Vremena, a danas i objavili novi klub. Odlazite u španjolskog prvoligaša, Jimbee Cartagenu. Možete li nam reći nešto više o samom transferu? Na koliko je potpisan ugovor?

Svi koji me poznaju očekivali su da ću jednog dana otići iz Makarske i sad je došlo vrijeme. Moja želja za učenjem i razvojem kako privatno tako i igrački je veća od bilo čega drugog i za to nema boljeg mjesta od Španjolske. Imali smo kontakt već u prosincu, ali nisam mogao napustiti Novo Vrijeme usred sezone. Nakon toga nisam znao hoće li me ponovno htjeti, ali su me sad ponovno kontaktirali i tako je došlo do transfera. Dogovorena je suradnja na jednu godinu.

Odlazite u jednu od najjačih liga svijeta. Što možemo očekivati od vas? Koji je cilj postavio klub za sljedeću sezonu?

Kao što sam već rekao, želim napredovati i znam kako još nisam došao do svog maksimuma i moj cilj je postići puni potencijal. Mlad sam i trebam mnogo iskustva. Cilj je napredovati iz dana u dan, sve ostalo će doći samo od sebe. Moram raditi jako i tako će stvari doći na svoje. Klub cilja visoko i ima velike ambicije. Novi igrači stižu i sigurno će klub biti bolji nego dosad.

U Makarskoj ste igrali posljednje dvije ipo godine. Kako vam je bilo u Makarskoj? Hoće li vam nedostajati?

Da, proveo sam dvije ipo godine u Makarskoj. Imao sam teških trenutaka, ali i sjajnih. Igrao sam puno, teške i važne utakmice što mi je sigurno bilo bitno i pomoglo mi pri razvoju. Danas nisam isti kao što sam bio jučer. Sklopio sam stvarno dobra prijateljstva i neki ljudi su mi postali obitelj tako da će Makarska uvijek imati posebno mjesto u mom životu.

Imate li neku poruku za sad već bivši klub i navijače?

Hvala vam na svakom trenutku i nadam se kako ste uživali u mojim igrama. Zauvijek ću pamtiti vašu energiju!

Nakon dvije uzastopne titule prvaka sinoć ste poraženi u finalu od Olmissuma. Možete li nam reći vaš komentar te utakmice?

Izgubili smo protiv jedne ekipe koja je igrala kao jedno. Bili su veoma raspoloženi i to im je pomoglo. Mi smo izgubili zbog detalja iako smo igrali “bolje”. Zabijali su dva puta u zadnjim trenucima i zato smo mi krivi. Naša koncentracija je zakazala i to su iskoristili. Penali su penali, svako može pobijediti i ovaj put su to bili oni. To je sport, to je futsal! Čestitke Omišu na uspjehu i sretno u Ligi Prvaka!

Za kraj, imate li neku poruku za naše vjerne čitatelje?

Samo se želim zahvaliti svima koji prate i podržavaju. Važno je za futsal!

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …