Luka Davidović: “Karakter je naša najveća kvaliteta”.

Drugo kolo 1.HMNL Alumnus je gostovao u Vrgorcu gdje je golom u posljednjim sekundama susreta postavio konačan rezultat 2:2 i odnio vrijedan bod za Zagreb. Ključnu ulogu u postizanju zgoditka imao je Luka Davidović koji iz trka oštrom loptom proigrava Andrijaševića, te se izjednačava rezultat tri sekunde prije zvuka sirene. Porazgovarali smo s Davidovićem o njegovom viđenju utakmice drugog kola, ciljevima Alumnusa u ostatku sezone, te očekivanjima susreta s Olmissumom.

U Vrgorcu ste tri sekunde prije kraja izjednačili za 2:2 te vrijedan bod ponijeli u Zagreb. U ulozi golmana-igrača brzim proigravanjem na Andrijaševića uvelike ste zaslužni za postignuti zgoditak. Kakav je komentar na tu utakmicu, jeste li zadovoljni konačnim ishodom?

Ne treba uopće isticati što znači bod s gostovanja kakvo je Vrgorac, pogotovo u kontekstu činjenice da smo mi tek ekipa u formiranju i da je više od polovica dečki u našoj ekipi igrala tek drugu prvoligašku utakmicu u životu. Tijekom godina su i najjače ekipe s najvećim imenima redovito znale “ostaviti kosti” na tom gostovanju. Uspjeh je tim veći kada u obzir uzmemo način na koji je on ostvaren, jer nema ništa slađe nego slomiti utakmicu u tako kasnoj fazi, ali definitivno smatram da se njime ne treba pretjerano zanositi. Život sportaša je kruh sa sedam kora i život na staroj slavi brzo te opali po glavi, tako da ćemo mi nastojati što prije zaboraviti sve što se već dogodilo i koncentrirati se na ono pred nama.

Klub je u odnosu na prošlu sezonu znatno promijenio igrački kadar. Možete li nam kao dugogodišnji igrač Alumnusa prokomentirati potencijal trenutne momčadi u odnosu na prijašnje godine?

Da budem potpuno iskren, užasno mi je krivo što su se stvari na kraju prošle sezone rasplele na taj način, ponajviše zato sto smo se strašno namučili da dođemo do toga da predstavljamo iole važan faktor u hrvatskom futsalu. Smatram da bi se ove godine borili za najviša mjesta na tablici da smo ostali na okupu. Međutim, to je sada u prošlosti, a dečki koji su pristigli u klub pokazuju potencijal da jednog dana postanu ozbiljni prvoligaški igrači. Pod vodstvom trenera Ungarova i uz nas par starijih koji smo ostali u klubu, smatram da imamo jako lijepu perspektivu za budućnost.

Nakon odigrana dva kola zauzeli ste treće mjesto na tablici. Koliko daleko može Alumnus ove sezone?

Nećemo se lagati, cilj je prije svega osigurati opstanak u ligi uz što manje stresa. Jasno je da se mi kolektivno nadamo i očekujemo nešto više od toga, ali zasad je moja želja da se ova nova ekipa etablira kao stabilan prvoligaš. Iako je ekipa mlada, u više navrata je u ovo kratko vrijeme pokazala izuzetan karakter i smatram da je to trenutno naša najveća kvaliteta. Taktičke greške se daju popraviti, obranu se može naučiti igrati, ali karakter ili imaš ili nemaš, a mi smo ga zasad uspješno pokazali.

Koliko vam je nedostajala podrška navijača? Smatrate li povratak na tribine dodatnom motivacijom na terenu?

Svaki sportaš voli igrati pred punim tribinama i s te strane ne radim razliku između toga da li su tribine pune u našoj dvorani u Jelkovcu ili na nekom gostovanju. Jednako uživam u svim takvim utakmicama, ali sigurno da je lijepo i poticajno čuti da se još netko, osim nas igrača, veseli i raduje našem dobrom potezu ili zabijenom golu.

Na domaćem terenu dočekujete Olmissum koji trenutno zauzima vrh tablice. Prilikom njihovog posljednjeg gostovanja u Sesvetama kući su otišli bez bodova. Smatrate li da možete ponoviti izvedbu?

Onakva se utakmica teško ponavlja dvaput u životu. Dali smo osam golova ekipi koja je dva tjedna kasnije postala prvak Hrvatske, tako da je teško očekivati ponavljanje takvog scenarija. Ono što možemo obećati da ćemo ponoviti je pristup i borbenost iz te utakmice, pa što Bog da i sreća junačka. Omišani su veliki favoriti u toj utakmici i trenutno najbolja futsal ekipa u Hrvatskoj, ali morat će se grdno namučiti da odnesu bodove iz Sesveta. Veselimo se utakmici i jedva čekamo pokazati što možemo.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Otočac uvjerljiv protiv Bjelovara, prva pobjeda UspinjačeGimke

Jučer su odigrana 3 susreta 3. kola 2.HMNL-zapad. Otočac je protiv Bjelovara ostvario uvjerljivu pobjedu, …

2.HMNL-istok | Aurelia slavila u derbiju, Slatina bolja od Olimpijca

Nakon što je u ranijem subotnjem terminu Jakšić slavio u Požegi kod Autodijelova Tokić, odigrana …