Marin Mandić: “AFCU će svaku utakmicu dati maksimum na terenu!”

Nakon što je prvoligaški status zadržala tek u dodatnim kvalifikacijama, momčad AFC Universitasa je doživjela nekoliko promjena u igračkom kadru. Klub su napustili Bilić (Crnica), Trivković (Genius), Pavičić (Split), Taći (Split), Grubelić (Hajduk) i Stojkić (otišao u Torcidu, ali ostao u klubu kao trener golmana). Splitske Studente su pak pojačali Jukić (došao iz talijanskog Prata), rekorder po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju, tri mlada reprezentativca koja su prešla iz Splita: Kosor, Sučić i Hrstić (potonja dva su i osvajači povijesnog europskog srebra), Kljunak (došao iz drugoligaša Bačvica) te Rozga (došao iz drugoligaša Trogira). Jedini prvoligaš iz “grada pod Marjanom” je po mnogima, nakon svih promjena kako u AFCU-u tako i u drugim prvoligaškim klubovima, postao jedan od favorita za visoku poziciju u novoj sezoni 1.HMNL. O svim ovim promjenama, prošloj i novoj sezoni kao i o utakmici prvog kola protiv Squarea u Dubrovniku razgovarali smo s trenerom Marinom Mandićem te vam u nastavku donosimo što nam je imao za reći.

Prošle sezone ste prvoligaški status zadržali tek kroz dodatne kvalifikacije. Kako gledate na prošlu sezonu? Što mislite da je bio razlog drastičnog pada u rezultatima u odnosu na prethodnu sezonu?

“S obzirom da smo prvoligaški status obranili tek u dodatnim kvalifikacijama, nikako ne možemo biti zadovoljni s prošlom sezonom. Uvjereni smo kako smo mogli i morali više, međutim, zbog objektivnih razloga naša nadanja i uvjerenja se nisu ostvarila. Također, u takvim situacijama ne treba tražit alibije već školu za daljnje prvoligaške avanture. Zasigurno da je liga 10 za nas bila otežavajuća okolnost, ali ne bježimo od nje, dapače, radujemo se narednim nadmetanjima u istoj.”

Klub je tijekom ljetne pauze igrački doživio promjene. Kako ste zadovoljni promjenama i pripremama za novu sezonu?

“Pripreme su protekle u natjecateljskom ritmu iz razloga što smo involvirani u kupu te su nam pripremne utakmice ujedno bile i službene što je jedna pozitivna stvar. Što se tiče promjena u igračkom kadru, moram naglasiti da smo uz Ivu Jukića dobili tri izrazito kvalitetna i mlada igrača. Kvaliteta Filipa Kosora je široj futsal javnosti bila poznata, ali moram priznati da su se naši “srebreni”, Jakov Hrstić i Božo Sučić fenomenalno snašli u novoj sredini te iz dana u dan oduševljavaju sa svojom radnom etikom i izvedbama na terenu. Utjecaj Ive Jukića na sam kolektiv od krucijalne je važnosti jer su njegova karizma i kvaliteta neophodne ukoliko AFCU planira sprovesti misli u djela. Uz već navedene, nova lica u svlačionici su i Mateo Kljunak te Vinko Rozga. Od obojice se očekuje bespoštedno i maksimalno zalaganje na treningu jer jedino na taj način mogu ispuniti svoj potencijal kojeg neupitno imaju.”

Koja su očekivanja u novoj sezoni? Dokle može AFCU?

“Ponukan prošlogodišnjim iskustvom ne pada mi na pamet prognozirati mjesto na ljestvici, ali sam uvjeren da će AFCU svaku utakmicu dati maksimum na terenu i nastojati pobijediti svakog protivnika jer na isti način i treniramo.”

Mnogo je igrača ovog ljeta napustilo 1. HMNL. Što mislite, hoće li kvaliteta lige biti lošija nego prošle sezone?

“To što je dosta kvalitetnih igrača napustilo klubove nužno ne znači da će klubovi ove sezone biti slabiji. Dapače, morat će se više poraditi na timskoj taktici, a upravo ona će polučiti “novog” pojedinca.”

Koga vidite kao glavne favorite, a koga kao potencijalni “dark horse”?

“Zasigurno da Olmissum i Novo Vrijeme zbog svojih rostera ostaju pretendenti za najviše pozicije u ligi, ali u novonastaloj situaciji teško je bilo što prognozirati. Prefiks “dark horsea” može ponijeti nekoliko ekipa: Crnica, Dinamo, Gimka, AFCU.”

Prvenstvo otvarate protiv Squarea. Square je možda doživio i najveće promjene po pitanju igračkog kadra tijekom ove ljetne pauze. Možete li nam najaviti tu utakmicu?

“Prva kola su jako nezahvalna za bilo kakve najave. Novi rosteri i nikakvi uzorci video materijala ne pomažu uvelike u analiziranju protivnika, ali kako nama tako i ostalim ekipama. Sama činjenica da gostujemo u Gospinom polju dovoljna nam je da se maksimalno pripremimo za tehničko-taktičke zahtjeve koji nas tamo očekuju.”

O nama Marin Kraljević

avatar
Novinar i voditelj marketinga na portalu.

Moglo bi vas zanimati

Marta Mikinac: “Podrška trenera i uprave nam daje snagu!”

Osijek je pobjedom nad Alumnusom rezultatom 8:1 potvrdio prolazak u finale te će tako u …

Ivona Pejić: “Mi branimo naslov i nećemo ga olako predati!”

U drugoj polufinalnoj utakmici 1.HMNLŽ MC Plus potvrdio je prolaz u finale pobjedom nad Dinamom …