Fabet kladionica

Marin Mandić: “Svaki protivnik zahtijeva maksimalan angažman”

AFCU je u prošloj sezoni postigao najbolji rezultat otkako je ušao u prvoligaško društvo. Osvojeno je peto mjesto na kraju regularnog dijela. Klub je doživio i neke promjene u igračkom kadru. O tome koja su očekivanja u novoj sezoni kao i za komentar promjena u klubu pitali smo trenera Marina Mandića te vam u nastavku donosimo što nam je imao za reći.

Prošle sezone ste ostvarili najbolji rezultat otkako ste ušli u prvu ligu, peto mjesto na kraju regularne sezone. Kako gledate na prošlu sezonu?

“S obzirom da smo nakon prva četiri kola na kontu imali nula bodova, peto mjesto je stvarno za izraziti čestitke cijelom kolektivu. Također, volio bih dodatno pohvaliti pozivanje Hrstića i Sučića u A reprezentaciju te golgeterski učinak Ivana Gotovca koji je na kraju bio dovoljan da zauzme drugo mjesto na ljestvici strijelaca.”

Klub je tijekom ljetne pauze igrački doživio promjene. Kako ste zadovoljni promjenama?

“Neočekivani odlazak Jakova Hrstića smo brzo anulirali dovođenjem jednog od najboljih igrača u povijesti hrvatskog futsala, Duje Bajrušovića. Mišljenja sam da je Dujin legacy i kvalitet doprinio, kako podizanju defanzivnog potencijala tako i razini izvedbe cijele ekipe. Osim Duje, ekipi su pristupili provjereni mladi vratar Luka Pavlović i Domagoj Čule. Luku je klupska struka predvidila kao potencijalnu vratarsku jedinicu dok je na Domagoju da sebi i nama pokaže za što je sve sposoban.”

U sklopu priprema za novu sezonu odigran je turnir u Šibeniku gdje ste upisali, rezultatski gledano, dvije uvjerljive pobjede protiv dva šibenska prvoligaša. Možete li nam prokomentirati sam turnir? Kako ste zadovoljni pripremama?

“Prve pripremne utakmice smo odigrali s Aurelijom, odnosno Solinom. Predzadnji vikend priprema smo nastupili na Kupu grada Šibenika i pokazali se u vrlo dobrom svjetlu. Lavovski posao u fazi priprema obavili su naši novi kondicijski treneri Toni Miliša, Frane Barać i Marij Marinić čiji dosadašnji angažman zaslužuje ocjenu odličan. Također, ovim putem zahvaljujem našem bivšem treneru Ivanu Burazinu na neiscrpnoj žrtvi za AFCU priču.”

Kao i prošlog ljeta i ovog ljeta bilo je dosta zanimljivih transfera u 1. HMNL. Što mislite kakva će biti kvaliteta lige u novoj sezoni?

“Gledajući iz trenerske perspektive, svako kolo odnosno protivnik zahtijeva maksimalan angažman oko pripreme utakmice. Razlog tome je različitost obrambenih i napadačkih sustava koji sugeriraju na kvalitetan rad u klubovima. Iz te priče uvijek iskoči određeni pojedinac koji automatski “bilda” cjelokupnu sliku hrvatskog futsala.”

Vjerujem kako je još rano za prognozirati nešto, ali koga vidite kao glavne favorite, a koga kao potencijalni “dark horse” 1. HMNL?

“Na papiru su to lanjski finalisti za koje je i prirodno da se nadmeću oko najviše pozicije. Za “ostale” klubove je bolje da je fokus dalje od njih i da u miru implementiraju određene stvari kojima bi eventualno ostvarili svoje snove. Također, i AFCU je jedan od tih klubova.”

Prvenstvo otvarate gostovanjem protiv Dinama. Možete li nam najaviti tu utakmicu?

“Imamo trogodišnju povijest nadmetanja sa zagrebačkim klubom te je većina tih bitki uglavnom odlazila na stranu Futsal Dinama. Ovo nam je četvrta sezona najvišeg ranga i svlačionica u kojoj participiraju Jukić, Bajrušović, Gotovac i ostali mora ovu utakmicu shvatiti kao platformu za bodove.”

U prvom dijelu sezone imate četiri utakmice na svom terenu i pet gostovanja. Jeste li zadovoljni rasporedom?

“Već drugu sezonu zaredom prve dvije utakmice igramo u gostima i sigurno da je otežavajući faktor. Međutim, ne treba se puno referirati na stvari na koje ne možemo utjecati.”

Kako stvari stoje, dvorane će biti otvorene za navijače, uz COVID potvrdu. Vjerujemo kako su igrači, a i svi iz stručnog stožera i uprave ovo jedva dočekali. Koliko će to imati utjecaja na izvedbe kluba i koliko vas veseli ova odluka?

“Nažalost, prazne dvorane su nam postale “svakodnevnica” tako da se više ni ne sjećam kako je to igrati pred punim tribinama. S obzirom da je situacija s COVID-om veoma varljiva, ne bih želio prejudicirati.”

Za kraj intervjua jedno već standardno pitanje. Imate li kakvu poruku za navijače Vašeg kluba i čitatelje našeg portala?

“Ako prilike dozvole, vidimo se na najdražem mjestu!”

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …

Raspored i delegiranje službenih osoba 3. i 4. utakmice finala doigravanja

U petak i nedjelju na rasporedu su treći i četvrti susret finala doigravanja za prvaka …