Marinko Mavrović: “Nisam mađioničar, rezultat se ne stvara preko noći!”

Trener “Gospara” Marinko Mavrović najavio je nadolazeću sezonu koju Square otvara na gostovanju kod Uspinjače. U Dubrovniku je od dolaska Mavrovića zavladala futsal-euforija, no polularni Buraz spušta loptu na zemlju…

CROfutsal: Nakon Vašeg dolaska na kormilo Squarea u Dubrovniku je zavladala futsal-euforija. S kakvim ambicijama Square ulazi u novu sezonu?

Marinko Mavrović: U sezonu ulazimo s ciljem da se napravi korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. To bi bio plasman u play-off! Ja nastojim biti realan, a kroz rad ćemo vidjeti kako će to ići. Preko noći se ništa ne može napraviti! Ja nemam čarobni štapić i treba vidjeti da vrijeme učini svoje. Osnovni cilj je plasman u play-off i pokušati ući u završnicu kupa.

CROfutsal: Zanimljivo, sezonu otvarate u gostima kod svog dojučerašnjeg kluba Uspinjače. Što možemo očekivati u tom susretu?

Marinko Mavrović: Moja saznanja su da se Uspinjača, bez obzira na odlaske Jurića i Ukalovića, pojačala s nekoliko jako dobrih igrača. U prvom redu to je odličan igrač Gaši, koji je nepoznat u Hrvatskoj, ali je u Zagrebu iznimno respektabilno ime. Tu su još Rako, Rogošić i Beronja, znači riječ je o jednoj sasvim novoj ekipi. Mislim da nema favorita, pogotovo sad na početku sezone, gdje će i jedni i drugi ući u utakmicu sa željom da osvoje 3 boda, a domaćin je uvijek blagi favorit.

CROfutsal: Nosi li susret s Uspinjačom za Vas posebni naboj, emocije ili motiv, s obzirom da ste upravo iz Uspinjače došli u Square?

Marinko Mavrović: Gledajte, ja gdje god sam radio kao trener ili kao igrač, nikada nisam zalupio vrata za sobom. Moj rad u Uspinjači mogu ocjeniti pozitivnim i kroz vrijeme provedeno u Uspinjači su mi mnogi igrači prirasli srcu. Dan danas se svakodnevno čujem s mnogima od njih, te smo ostali u odličnim odnosima. Sigurno je da taj susret nosi određene emocije, no nastojat ću učiniti sve da se iz Zagreba vratimo s pozitivnim rezultatom.

CROfutsal: Kako gledate na situaciju da se nakon Vašeg dolaska u Square stvorila atmosfera kao da se od Vas očekuje velike stvari?

Marinko Mavrović: To je problem pojedinih novinara (medija) gdje se potenciraju neke stvari i izlazi izvan okvira realnosti. Mi smo odigrali jednu prijateljsku utakmicu sa Zrinjskim, gdje sam ja izuzetno zadovoljan načinom na koji smo odigrali, ali jedno su prijateljske, a drugo službene ligaške utakmice. Nekoliko je novih igrača za koje će biti potrebno vrijeme adaptacije, a ima i domaćih igrača koji nisu navikli na moj režim rada. Jako je puno novih informacija koje igrači dobivaju, tako da ne ide sve to preko noći. Moja je želja da pričamo na terenu i poslije utakmice, a ne kroz medije prije utakmica da se stvara atmosfera kao da ćemo osvojiti prvenstvo, što je apsolutno nerealno.

CROfutsal: Koji je Vaš dugoročni cilj kao trenera Squarea?

Marinko Mavrović: Kada sam dolazio u Square, ja sam najprije pogledao snimke svih njihovih prošlogodišnjih utakmica. Mogu reći da je to jedna mlada momčad koja je igrala sve osim futsala. Ja sam i doveden u Dubrovnik da te igrače obučim kako igrati futsal. To ne ide preko noći! Meni je cilj stvoriti igru, da se Square u utakmicama nametne kroz posjed lopte. Ne znam da li ćemo u tome uspjeti, no cilj je popraviti igru, te da dovedemo do toga da se igra Square za nekoliko godina bazira na domaćim igračima. Moje je da prenesem svoje znanje na mlade igrače kao što su Tikvica, Bačić i Skurić, koji su budućnost Squarea.

 

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Olmissum nevjerojatnim preokretom do pobjede u Zagrebu!

Futsal Dinamo i Olmissum su večeras u SD Sutinska Vrela odigrali utakmicu 7. kola 1. …

Ivan Matan: “Vrijeme je da krenemo skupljati bodove.”

Uspinjača-Gimka odigrala je u Makarskoj zaostalu utakmicu 5.kola gdje su domaćini slavili rezultatom 2:1. Iako …