alumnus

Mario Modrušan: “Zajedništvo i radna etika kao glavni aduti.”

U susretu prvog kola Alumnus je visokom pobjedom uzeo bodove na domaćem terenu te ih ovaj vikend očekuje gostovanje u Vrgorcu. S obzirom da se igrački kadar uvelike promijenio u odnosu na prošlu sezonu, prvi bodovi svakako će im biti poticaj za uspješan nastavak sezone. Dočekuje ih Vrgorac koji će nakon poraza u Zagrebu sigurno uložiti dodatni napor da se to ne dogodi i na njihovom parketu. Razgovarali smo s Mariom Modrušanom, vratarom Alumnusa koji nam je podijelio dojmove i najavio nadolazeću utakmicu.

Iako ste u prvom kolu na poluvrijeme otišli s rezultatom 2:2, kraj utakmice uspjeli ste okrenuti u svoju korist i uzeti vrijedna 3 boda. Kakav je komentar na prvo kolo, jeste li zadovoljni izvedbom ekipe?

Najvažnije je da smo sezonu započeli pobjedom. Utakmicu smo odigrali onako kako smo isplanirali – od prve minute nametnuti jak tempo jer smo vjerovali da smo fizički spremniji od Osijeka i da ćemo ih kad tad slomiti. Malo su nas iznenadili brzi golovi koje smo primili, ali čak sam i iznenađen kako je naša mlada momčad ostala mirna i vjerovala da će doći period igre kad ćemo kapitalizirati naše prednosti. Tako je na kraju i bilo.

Alumnus je tijekom ljeta napustilo nekoliko ključnih prošlogodišnjih igrača. Što mislite o pomlađivanju ekipe i kako ste zadovoljni angažmanom i izvedbom pojačanja na terenu?

S obzirom na trenutačne okolnosti, uprava je u skladu s mogućnostima zaista odradila fenomenalan posao. Iako se prema prvoligaškom (ne)iskustvu novopridošlih igrača jedino Vlado Andrijašević može smatrati istinskim pojačanjem, ostali dečki su pokazali veliki potencijal i vjerujem da će imati što za reći na prvoligaškim parketima.

Koji su ciljevi Alumnusa za ovu sezonu?

Od one šampionske 2014.godine, cilj Alumnusa je svake sezone ostanak u ligi. Redovito je u svim prognozama prije sezone Alumnus prvi favorit za ispadanje, tako da smo na to već i navikli, a s obzirom da već 6 sezona rušimo sve prognoze, uvjeren sam da će tako biti i ove.

U čemu vidite glavni adut Alumnusa nad ostalim ekipama?

Glavni aduti Alumnusa u odnosu na ostale je ono što nam je falilo prošle sezone – zajedništvo, radna etika, fizička sprema i borbenost. Imamo najboljeg trenera u ligi, koji najbolje funkcionira u takvim, radnim momčadima, i zato sam uvjeren da za Alumnus ove sezone “nema zime”.

Možete li najaviti utakmicu protiv Vrgorca? Što očekujete od te utakmice?

Znamo koliko je Vrgorac dobar na svom parketu, što zbog kvalitete kadra, što duljine putovanja gostujućih mončadi, što zbog svojih Kamenjara. Imaju nekoliko vrhunskih pojedinaca, prije svega Vukovića, Martinca i Kraljevića, te je sigurno da žele spriječiti ulazak s dva poraza u novu sezonu. Naša mlada momčad još nije iskusila jedno takvo gostovanje, tako da je Vrgorac sigurno favorit, ali mi ćemo probati detektirati eventualne njihove slabosti i iznenaditi ih.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

IZ SVIJETA | Marinović i J.Suton strijelci u pobjedama svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci i ovog su vikenda odigrali zapažene uloge u novim pobjedama svojih momčadi. Dario …

Antun Bačić u radijskoj emisiji CROfutsala!

Sutras početkom u 19:00 sati na frekvencijama MEGAMIX RADIA HVAR emitirat će se još jedna …