Maro Đuraš i Ante Ćorluka odlaze u njemački TSV Weilimdorf!

Hrvatska futsal scena u novoj će sezoni biti siromašnija za još dva igrača. Maro Đuraš i Ante Ćorluka slijedeće će sezone igrati za njemački TSV Weilimdorf. Dobili smo tako službenu potvrdu onoga o čemu se već duže vrijeme nagađalo. Hrvatski će dvojac tako u slijedećoj sezoni braniti boje kluba u kojem već godinama značajnu ulogu igraju Hrvati, a u novoj sezoni trener će biti bivši reprezentativac Patrik Drndić.

Maro Đuraš rođen je 06. lipnja 1994. godine, te je kao mnogi sportsku karijeru započeo u nogometu. Krajem 2011. godine Đuraš bilježi kratku epizodu u Ombli, da bi već početkom slijedeće godine prešao u Square, gdje je stekao igračku afirmaciju. Đuraš je dobrim igrama u dresu dubrovačkog prvoligaša došao do dresa mlade reprezentacije, a 2014.godine po prvi se put našao u kadru seniorske reprezentacije. U ljeto 2017.godine Đuraš prelazi u redove Splita, no neuspjeli pohod na naslov prvaka rezultirao je na koncu povratkom Đuraša u Dubrovnik. Đuraš sada po drugi put napušta Square, te će se po prvi put otisnuti u inozemstvo u potrazi za novim izazovima.

Grude.com - FOTO: Dalmacija slavi Ćorluku! Split Tommy razmontirao Futsal Dinamo i plasirao se u finale, Ante ponovno strijelac

Ante Ćorluka rođen je 02.travnja 1994.godine, a futsal-karijeru započeo je 2013.godine u dresu Hrvatskog dragovoljca. U ljeto 2013.godine Ćorluka prelazi u Split, te je u redovima “bijelih” proveo dvije sezone. Uslijedila je polugodišnja epizoda u Solinu, te prelazak u Ustanik s kojim osvaja naslov prvaka 2.HMNL-jug. U ljeto 2016.godine Ćorluka ponovno dolazi u Split, a dobrim igrama u dresu “bijelih” Ćorluka je zavrijedio i poziv izbornika Stankovića. Pad Splićana u drugoligaško društvo označio je odlazak Ćorluke koji je između brojnih ponuda odabrao odlazak u Njemačku.

Spomenimo i kako uz Đuraša i Ćorluku u redove Weilimdorfa prelazi i Ivan Ivanković, BiH-reprezentativac koji je svojedobno nastupao za Square i Split. Svima njima, kao i treneru Patriku Drndiću, želimo ovim putem mnogo sreće i uspjeha u predstojećoj sezoni!

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Josip Radić: “Uvjeran sam da će bodovi ostati na Baldekinu”

Crnica je u prošlom kolu upisala drugu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni svladavši favorizirano Novo …

Kristijan Grbeša: “Ova momčad Futsal Dinama se može potući sa svima!”

Porazom od Olmissuma produljila se rezultatska kriza Futsal Dinama. “Modri” su bili na korak do …