Mateo Mužar: ”Možemo daleko ove sezone, samo treba to pokazati na terenu”

Petoplasirani Futsal Dinamo već četiri utakmice ne zna za pobjedu, ali u tri utakmice je ostao i neporažen. Jedini poraz su doživjeli na gostovanju u Omišu kod Olmissuma u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Isti protivnici se opet sastaju u srijedu u prvenstvu, te se Zagrepčani sigurno nadaju kako će prekinuti taj neugodni niz. Najavu utakmice s Omišanima nam je dao mladi Mateo Mužar, kojem zasigurno nije ugodno igrati kada si u negativnom nizu, ako to možemo tako nazvati, ali optimizam je prisutan kod njega, te misli kako Futsal Dinamo može ove sezone daleko, samo ako budu pravi. Što nam je sve Mateo imao kazati, pročitajte u intevju u nastavku.

Sigurno nije ugodno biti bez pobjede 4 utakmice zaredom i to 3 nerješena rezultata, prvo Crnica, pa Osijek, pa Olmissum u kupu, zatim sada na gostovanju u Vrgorcu? Što je razlog rezultatskoj krizi?

Sigurno da nije ugodno kada 4 utakmice ne znate za pobjedu. 3 neriješena rezultata u ligi i ispadanje u četvrtfinalu kupa u Omišu nisu rezultati koje smo priželjkivali i zasigurno da smo time nezadovoljni. Veće nezadovoljstvo pridajem ispadanju iz kupa, jer smatram da u ligi ima još utakmica u kojima možemo popraviti našu igru i postići zadovoljavajuću formu što se tiče rezultata i same igre. Slična situacija je bila i prošle sezone u kojoj smo u prvi dio sezone ušli lošije, no kako je sezona trajala mi smo se dizali i smatram kako smo u tom trenutku pokazivali najbolju igru tako da se nadam da će se slučaj ponoviti. Razlog toj rezultatskoj krizi možda je nedostatak pojedinih igrača zbog ozljede, no smatram da smo i bez njih mogli napraviti više.

Ovo kolo Vas čeka susret ponovno sa Omišanima, drugi susret u 10 dana? Jeste li proučili svoje, ali i njihove greške? Mislite li da možete tu krizu prekinuti baš u Omišu?

Olmissum smo analizirali i prije utakmice u kupu te će nam utakmica koju smo igrali s njima sigurno pomoći u još boljoj pripremi za utakmicu koja nam pritiv njih slijedi. Nažalost u utakmicu ulazimo u nešto oslabljenom sastavu zbog ozljeda. I žutih kartona koji su nas zadesili, tako da će priliku dobiti igrači koji su do sada imali manje minuta i to je prilika za dokazivanje. Bez obzira na okolnosti idemo dobiti utakmicu i osobno nikome ne bih dao ulogu favorita protiv nas. Prije naše utakmice, Olmissum igra utakmicu Lige prvaka, te im ovim putem želim poželjeti sreću da predstave naš futsal u najboljem svijetlu i nadam se da će stići što dalje.

Kako Vi gledate na dosadašnje stanje u prvenstvu, jel Vas itko ugodno iznenadio ili možda neugodno iznenadio?

U dosadašnjem prvenstvu moram priznati da me ugodno iznenadio Square s obzirom na dosta promjena u njihovoj momčadi na početku sezone. Kao neugodno iznenađenje ne bih nikoga izdvajao. Ima još utakmica i na kraju se tek mogu donositi zaključci. Sigurno je da će prvenstvo biti zanimljivo.

Kako Vi komentirate dosadašnju Vašu igru i što mislite koliko Futsal Dinamo može ove sezone?

Mislim da osobno moja pa tako i igra cijele momčadi može biti sve bolja i bolja kako će utakmice odmicati. Prvenstveno je važno postići zadovoljavajuću formu kada krenu utakmice play-offa, a do tada je važno dostići vrh tablice. Futsal Dinamo može daleko ove sezone, samo to trebamo pokazati na terenu.

Poruka za kraj našim čitateljima?

Pošto mjere ne dopuštaju dolaske na tribine, čitatelje bih pozvao da što više prate ligu jer će im, siguran sam, biti i više nego zanimljivo.

O nama Luka Mladinić

avatar
Novinar na portalu od 2020 godine...

Moglo bi vas zanimati

Hrvoje Cvjetković: “Potrudit ćemo se da im pomrsimo račune.”

U petak se igra uzvratni susret četvrtfinala doigravanja u Dubrovniku gdje domaćin Square dočekuje aktualnog …

Marko Vuković: “Gladni smo uzvrata, te želimo majstoricu!”

U subotu se odigrala prava muška utakmica, prva utakmica četvrfinala u doigravanju za prvaka Hrvatske. …