Fabet kladionica

Mateo Vlatković: “Cilj je svaku utakmicu dati sve od sebe!”

Prvu polusezonu Alumnus je završio pobjedom u Dubrovniku rezultatom 2:4 i time zaključio jesenski dio na šestom mjestu. Nakon kratke pauze, drugu polusezonu započinju odlaskom u Osijek gdje će tražiti priliku za nove bodove. Koji su ciljevi u nastavku sezone, kako su se prilagodila nova pojačanja te što možemo očekivati od susreta u Osijeku rekao nam je Mateo Vlatković.

Ovog vikenda započinje proljetni dio sezone. Kakva su očekivanja za nastavak sezone?

Mlada smo ekipa i nemamo teret velikih očekivanja. Naš je cilj svaku utakmicu dati sve od sebe i pokušati ostvariti ono što trener Ungarov od nas traži. Nakon prve polusezone na dobrom smo 6. mjestu, ali osjećamo da ima mjesta za napredak i još bolje rezultate. Izgubili smo neke bodove kada smo se osjećali kao bolji protivnik. Mislim da se možemo nosit sa svakom momčadi u ligi. Naš prioritet je ostanak u prvom rangu natjecanja i vjerujem da ćemo to i ostvariti. Do sada smo pokazali da imamo kvalitetu za doigravanje, nadam se da ćemo se kvalificirati, a onda je sve moguće, ova ekipa ima veliki potencijal.

U prijelaznom roku nitko nije napustio redove „Studenata“, ali pojačali ste se s nekoliko novih futsal imena. Jeste li zadovoljni njihovom prilagodbom te što mislite u kojem segmentu igre će najviše pojačati momčad?

Povećali smo momčad za tri nova, mlada igrača. Mislim da imamo dobru kemiju što znači da se novim igračima nije teško uklopiti. Vjerujem da pomaže to što smo najmlađa ekipa lige. Posebno me veseli što nam se pridružio Neven Zonjić. Dugo smo vremena nastupali kao suigrači za MNK Ploče u amaterskim ligama. Drago mi je što će dobiti priliku da se pokaže na prvoligaškim terenima.

Slika može sadržavati: Jedna osoba, košarkaški teren i cipele

Nakon polusezone provedene u klubu, u čemu vidite prednost Alumnusa u odnosu na ostale momčadi?

Upravo taj studentski duh i entuzijazam. Mladost je naša najveća snaga. Naravno da sve ima svoje prednosti i mane, ponekad je potrebno iskustvo, ali i njega marljivo skupljamo. Biti studentski klub je vrlo pozitivna stvar za atmosferu u momčadi i to je ono po čemu se razlikujemo od drugih.

Od iskusnijih vratara s kojima trenirate posebno se ističe Modrušan. Što bi istaknuli kao glavnu prednost u radu s njime te glavni savjet koji Vam je dao?

U klubu je nas četvero vratara od kojih je on najiskusniji i ima ulogu mentora. Trudi se iz treninga u trening na kreativne načine pristupiti radu što vrlo pozitivno utječe na moju motivaciju. Rekao bih da sam kao netko tko je prešao iz amatera u profesionalce, od njega naučio puno o snazi volje i količini rada koja je potrebna za profesionalno bavljenje sportom.

Nastavak sezone započinjete gostovanjem u Osijeku. Možete li nam najaviti tu utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Odmah na početku imamo bitnu utakmicu na gostujućem terenu. Očekujemo da će biti borbeno, bodovi mnogo znače za obje ekipe. Osim toga, pobjeda na otvaranju bi bila odlična za naše samopouzdanje. Važno je da na terenu damo svoj maksimum i pokušamo uzeti bodove. Momčad je spremna, u punom smo treningu i fizički dobro izgledamo. Uživat ćemo u povratku u natjecateljski futsal.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Saša Subotić novi je trener Vrgorca!

Nakon što smo prije tri dana objavili odlazak Krešimira Ćubelića s klupe Vrgorca, danas su …

Ivo Jukić: “Glavni i jedini plan je zadržati postojeću momčad.”

Nakon završene sezone na futsal terenima u svim rangovima HMNL-a trenutno traje ljetna pauza. Neki …