Matija Tolić: “Nametnut ćemo igru po kojoj smo prepoznatljivi!”

U četvrtom kolu 1. HMNL Alumnus je poražen na domaćem terenu od Šibenika 1983 rezultatom 2:4. Šibenčani su već na poluvrijeme otišli s prednošću 0:2 te iako je u nastavku utakmice Alumnus stigao do izjednačenja, u posljednje dvije minute Šibenik 1983 postigao je dva pogotka te se vratio kući s nova tri boda. Kako je gubitak bodova utjecao na atmosferu u momčadi „Studenata“ te što možemo očekivati od utakmice u Vrgorcu, otkrio nam je Matija Tolić.

U Sesvetama ste poraženi od Šibenika 1983 rezultatom 2:4. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Smatram da smo protiv Šibenika bili bolji protivnik kao što statistika pokazuje, no na kraju krajeva konačan rezultat je bitan i oni su odnijeli tri boda u Šibenik. Iz ove utakmice treba izvući dobre i loše strane te zaboraviti što prije tu utakmicu i posvetiti se nadolazećim utakmicama.

Trenutno na tablici imate 3 boda. Što smatrate “glavnim krivcem” gubitka bodova u protekla četiri kola? Pa ne bih rekao da postoji “glavni krivac” za trenutno stanje koje nam i tako ništa još ne pokazuje jer su prošla tek četiri kola. Činjenica je da se mučimo s realizacijom, ali radimo na tome. Iz treninga u trening rastemo i ne sumnjam u dobre predstave u nastavku sezone. Najbitnija stvar kojoj se moramo posvetiti je kvalitetan trening kojeg će popratiti i dobar rezultat.

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, ljudi se bave sportom i u zatvorenom

Ovog vikenda igra se 5. kolo 1.HMNL. S obzirom na ono što su momčadi prikazale na terenu, možete li nam reći koga vidite na vrhu tablice krajem polusezone?

Pula je kao novi prvoligaš krenula furiozno što i nije posebno začuđujuće, a Olmissum ih prati u stopu. Ne bih mogao ništa prognozirati jer je liga puno izjednačenija nego prošle godine uz još kvalitetnije igračke kadrove.

Ljetni prijelazni rok bio je dinamičan za većinu klubova. Smatrate li da će zimski prijelazni rok biti jednako zanimljiv ili da neće doći do većih promjena?

Ljetni prijelazni rok uvijek je dinamičan, ali isto tako i teško predvidljiv. Sigurno da će i situacija na zimu ovisiti o situaciji s koronom u Hrvatskoj i Europi. Možda se dogodi još neki povratak iz inozemstva sličan onom Jelovčića iz Belgije.

Iduće kolo putujete u Vrgorac. Možete li nam najaviti utakmicu i reći što možemo očekivati od nje?

Očekujemo vrlo čvrst i agresivan Vrgorac. Nametnut ćemo svoju igru od početka po kojoj smo prepoznatljivi. Potući ćemo se za svaku loptu i vjerujem da ćemo odnijeti sva tri boda iz Vrgorca.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

EURO 2022 | Gruzija preokretom do pobjede u debiju!

Danas je na EURO-u na rasporedu 1. kolo u grupi D. Vikendom se utakmice igraju …

Nika Petarić: “Vjerujem u svoju ekipu i da će svaka dati sve od sebe!”

U posljednjem kolu 1. HMNLŽ, Dinamo Zagreb s gostovanja u Karlovcu vratio se kući s …