Matija Tolić: “Pokazali smo da možemo pružit puno više od očekivanog!”

U 11. kolu 1.HMNL Alumnus je u Sesvetama slavio nad Vrgorcem s visokih 8:2. Nova tri boda smjestila su ih na treće mjesto tablice. Jedan od strijelaca susreta bio je Matija Tolić koji nam je otkrio kakva je atmosfera u momčadi, koji su ciljevi za nastavak sezone te najavio gostovanje kod aktualnog prvaka.

Na domaćem terenu porazili ste Vrgorac visokim rezultatom 8:2. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Nakon prve utakmice u Vrgorcu znali smo otprilike što nas čeka. Koncentrirali smo se većinom na ispravljanje grešaka iz te i prijašnjih utakmica. Znali smo kako ćemo se postaviti zato nisam ni sumnjao u dobar rezultat. Ova pobjeda nam je donijela jos veći motiv za nastavak prvenstva, te se nadam da nećemo tu stati.

Prije dolaska u redove „Studenata“ nastupali ste za Futsal Dinamo i Petrinjčicu. Što bi naglasili kao glavnu vrlinu Alumnusa u odnosu na ostale momčadi u kojima ste nastupali?

Nastupao sam za mlađe kategorije Futsal Dinama i tu počeo neke svoje prve ozbiljnije futsal korake. Klub me u mojoj prvoj seniorskoj sezoni poslao na posudbu u Petrinjčicu sa još par suigrača gdje smo dosta dobro izgledali. Nažalost bilo je kratkog vijeka zbog situacije sa koronom koja je na kraju rezultirala prekidom prvenstva. Glavne vrline Alumnusa su svakako zajedništvo i želja. Mlada smo ekipa sa 3-4 iskusnija igrača koji nam donose i taj segment u našoj igri.

Jesenski dio sezone završili ste pobjedom u Dubrovniku, a proljetni dio otvorili ste pobjedama protiv Osijeka i Vrgorca što je rezultiralo trećim mjestom na tablici. Kakva su očekivanja i ciljevi za ovu sezonu?

Očekivanja za ovu sezonu su se trenutno bitno promjenila u odnosu na početak sezone. Pokazali smo da možemo pružit puno više od očekivanog. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjet što nam sezona nosi. Cilj je da svedemo trenutne greške na minimum što nas čini kvalitetnijom momčadi i  naravno biti što bolje plasiran na tablici te pokazati zube u playoffu.

Ovo Vam je prva sezona u dresu Alumnusa. Kakvo je Vaše viđenje prihvaćanja u momčadi, prilagodbi na terenu te jeste li zadovoljni ovosezonskim okruženjem?

Prva mi je sezona u Alumnusu i u 1. HMNL što je korak više za mene. Prilagodba na novu sredinu je prošla jako dobro. Na početku je došlo jako puno novih igrača tako da je bilo lakše svi smo bili na “nuli”. Sad se svi već bolje znamo i na terenu, na nama je da nadograđujemo svoju igru i rastemo kao ekipa.

Putujete u goste aktualnom prvaku. Možete li nam najaviti susret i reći što možemo očekivati od susreta s Olmissumom?

Kao i većinu utakmica smo autsajderi što nam je dodatna motivacija. Vjerujem da ćemo prezentirat dobru igru i idemo po pobjedu kao i svaku utakmicu do sada.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo svladao Universitas u Domu Sportova!

Futsal Dinamo je u dosta neizvjesnoj utakmici protiv Universitasa iz Splita došao do prve pobjede …

IZ SVIJETA | Poraz Catanie, pobjeda Dobovca!

Jučer su svoje utakmice odigrali slovenski Dobovec za kojeg su nastupila sva tri reprezentativca, Vedran Matošević, Tihomir …