Matija Uremović: “Utakmica protiv Broda nam je biti ili ne biti”

U nedjelju se igra 5. kolo “Lige za popunu 1.HMNL” u kojem Uspinjača Gimka ide na gostovanje kod Broda 035. Uspinjača je i dalje bez pobjede te joj je ovo posljednji pokušaj da ostvari ostanak među prvoligaškim društvom. Uoči dvoboja koji će odrediti sudbinu Uspinjače razgovarali smo s Matijom Uremovićem

Uspinjača se trenutno nalazi na posljednjem mjestu „Lige za popunu 1.HMNL“ s dva bode. Kako komentirate ovakvo iznenađenje na ljestvici budući da ste ipak došli iz Prve lige?

“Iskreno, ne znam kako bih komentirao trenutnu situaciju na tablici. Na treninzima se dobro i pošteno radi, ali očito kroz cijelu sezonu nismo bili onakvi kakvi smo trebali biti i zato nas nikako igra ne želi nagraditi bez obzira na to što se na treninzima odrađuje dobar posao.”

Prošlu utakmicu protiv Pule ste izgubili 4:2. Možete li nam reći gdje ste najviše pogriješili tada i na čemu morate poraditi za nadolazeću utakmicu s Brodom 035?

“U utakmici s Pulom nismo odgovorili na način na koji smo trebali, odnosno pristup nije bio onakav kakav je bio protiv Šibenika prošlo kolo te je Pula zasluženo uzela sva tri boda. U takvoj smo situaciji da ako se žele uzeti sva 3 boda, svaki pojedinac mora biti u utakmici 120%, a to zadnju utakmicu nažalost nije bio slučaj.”

Utakmica s Brodom 035 je odlučujuća za vas. Samo pobjedom ostajete u igri za prvoligaški status te nema mjesta nikakvim kalkulacijama. Možete li nam najaviti taj susret?

“Mislim da ne treba puno najavljivati nadolazeći susret. Svi smo u klubu svjesni situacija te da nam je utakmica protiv Broda biti ili ne biti. Bilo kako bilo, ja i dalje vjerujem da se u Zagreb možemo vratiti sa sva 3 boda!”

Ako ostanete u 1.HMNL, koga vidite kao najvećeg kandidata uz vas i zašto? Tko je po Vama najviše zaslužio ući u viši rang?

“Iskreno, s obzirom na prikazanu želju i htijenje koje ekipe prikazuju, smatram da bi bilo nepošteno nekoga izdvajati. Svakako, svim ekipa želim sreću do kraja natjecanja Lige za popunu 1. HMNL.”

Jedno klasično pitanje za kraj, imate li neku poruku za vlastite navijače i naše čitatelje?

“Našim navijačima želim poručiti da i dalje, bez obzira na tešku sezonu, ne gube vjeru u nas jer liga za nadopunu još nije gotova te se nadam da će biti uz nas do kraja, unatoč konačnom ishodu! A veliki pozdrav šaljem svim čitateljima portala CROfutsal!”

Za CROfutsal: Ida Haklička

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Mateo Kljunak: “Smatram kako imamo dovoljnu kvalitetu i uz ovakav rad možemo daleko dogurati.”

Nakon “hladnog tuša” i poraza protiv Šibenika 1983 u trećem kolu momčad AFC Universitasa je …

VIDEO | Utakmice 4. kola 1.HMNL kroz sažetke HNTV-a

Vikend pred nama donosi susrete 5. kola 1.HMNL. Dok čekamo na nova prvoligaška uzbuđenja prisjetimo …