Fabet kladionica

Matija Uremović: “Željom i ozbiljnim pristupom do bodova.”

U drugom kolu 1.HMNL momčad Uspinjača-Gimka nije se iz Omiša vratila s bodovima. Aktualni prvak slavio je s visokih 6:0 i time preuzeo vrh ljestvice. Unatoč porazu zagrebačka momčad imala nas je već prilike uvjeriti kako su veliki radnici na terenu, te da će iz tog poraza izvući lekciju koja će ih vratiti na teren još željnije novih pobjeda. Govoreći o igračima koji ostavljaju srce i zadnje atome snage na terenu posebno se ističe Matija Uremović s kojim smo imali prilike porazgovarati o izgubljenim bodovima, atmosferi u momčadi te najavi idućeg kola.

U Superkupu je Olmissum slavio s minimalnim porazom, ali u ligaškom natjecanju ipak je rezultatski bio znatno uvjerljiviji s visokih 6:0. Možete li nam prokomentirati taj susret?

U Superkupu je, bez obzira na poraz, bila odrađena odlična utakmica protiv prvaka države u kojoj je Uspinjača Gimka imala pristup onakav kakav bi trebala imati na svakoj utakmici. Nažalost, na zadnjoj utakmici u ligi protiv istog protivnika taj je pristup izostao i rezultat je pokazatelj toga.

Uprava kluba tijekom ljetne pauze znatno je promijenila igrački kadar. Budući da nastupate u dresu Uspinjače Gimke već nekoliko sezona, što mislite kako su se snašli novopridošli igrači?

Mišljenja sam da su se novi igrači odlično snašli u novoj sredini i vjerujem da će svaki od njih opravdati očekivanja trenera i uprave, te pridonijeti pozitivnim rezultatima kluba.

Radnička ste ekipa koja može pružiti svim momčadima kvalitetan otpor. Prema Vašem mišljenju, koliko daleko može Uspinjača Gimka ove sezone?

Kao što ste i rekli, Uspinjača Gimka je ove sezone isključivo radna ekipa koju treba krasiti iznimna želja i htijenje, te je to jedini način kojim će dolaziti do bodova iz kola u kolo. Prvenstveno, cilj nam je ući u playoff, a onda je sve moguće.

Koliko vam je nedostajala podrška navijača? Smatrate li povratak na tribine dodatnom motivacijom na terenu?

Svakako da je podrška navijača nedostajala, ali moramo biti svjesni trenutne situacije s aktualnim virusom i nadati se da će nas barem dio sezone navijači moći bodriti sa tribina, a ne preko malih ekrana.

U Zagrebu dočekujete Crnicu koja je slavila protiv Universitasa. Oboje ulazite u dvoboj s jednakim brojem bodova te gledatelje zasigurno očekuje zanimljiv susret. Što očekujete od utakmice?

Nakon zadnje utakmice i “šamara” protiv Olmissuma, svjesni smo da, ponavljam, bez iznimne želje i htijenja do bodova nećemo doći pa ćemo se tako i u nadolazećoj utakmici postaviti i dati svoj maksimum kako bi 3 boda ostala u Zagrebu!

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Antun Bačić: “Planovi i ambicije su nastavak gradnje na temeljima koje smo postavili!”

Momčad Squarea je netom završenu sezonu lošije otvorila i bila u donjem dijelu tablice, ali …

1.HMNL | Generalni sponzor i mladi bek produžili ugovor s Puležanima!

U redovima državnog viceprvaka se naveliko radi na igračkoj križaljki za sljedeću sezonu, a već …