Mladen Perica Štrla: “Što budemo realniji, realniji je put ka ostvarenju cilja”

Šibenska Crnica ulazi u novu sezonu s mnogobrojnim promjenama. Najviše ih je pogodila ozlijeda kapetana Dragana Vukovića koji se nedavno operirao te mu ovim putem želimo brz i uspješan oporavak, a upitno je kada će se Marinko Šamija vratiti na parket. Za najavu nove sezone šibenske momčadi zamolili smo iskusnog trenera, Mladena Pericu Štrlu.

Prije svega Vam želimo zahvaliti na odvojenom vremenu i na pristanku da nam najavite novu sezonu. Koliko ste zadovoljni igračkim kadrom, tj. odrađenim prijelaznim rokom?

Što se tiče prijelaznog roka, naravno da nisam zadovoljan s obzirom na okolnosti. Otišli su nam Stojković, Matijević i Burčul, a teško se ozlijedio Vuković te ga nema do kraja sezone. Tome još dodajmo da je Šamija ozlijeđen i da nije napravio još ni jedan trening, te je pitanje kada će moći igrati. Doveli smo igrače koji se tek moraju dokazati, za koje je upitno kako će se snaći na prvoligaškim terenima. Tu mislim na Katušu i Popova. Naš novi igrač je i Vlado Andrijašević koji je došao iz Alumnusa. Što se tiče kvalitete, vidljivo je po popisu da smo oslabljeni i da nemamo širine. Ostali smo na osam igrača, te to nije dovoljno za sezonu. Čim dođu kartoni i ozljede, mi smo tu sakati ako ne dovedemo još koga u ovih par dana prijelaznog roka. 

Igrali ste par prijateljskih utakmica, a među ostalim i ”Kup grada Šibenika”, te neslužbeni Superkup. Kakav je Vaš rezime odrađenih priprema?

Prijateljske utakmice su nam dobro došle, u prvom redu da bolje upoznam ove nove igrače, da vidim kako će se uklopiti. Još imam puno upitnika nad glavom. Ove prve dvije utakmice smo odigrali katastrofalno, tražili smo se, novi igrači su bili pod dojmom, u svakom segmentu smo bili loši. Dalo nam je puno odgovora, te u kojem smjeru da idemo dalje. Tjedan dana nakon toga smo radili na ispravkama grešaka, te mogu reći da sam zadovoljan igrama momčadi u Superkupu. 

Šibenski - Mladen Perica Štrla, trener Crnice, o planovima za iduću sezonu:  Idemo u borbu za opstanak, ali vidimo se u vrhu

Šta možemo očekivati od Crnice ove sezone i kakav je Vaš realan domet?

Očekujem da budemo realni, a realnost je ta da smo mi u borbi za ostanak. Svatko tko kaže da je drugačije, nije u pravu. Ako kadar ostane ovakav kakav je trenutno, mi ćemo se grčevito boriti za opstanak. Prošla sezona je bila dobra, imali smo drugačiji igrački kadar. Što budemo realniji biti će nam lakše ostvariti ciljeve. 

Prvo kolo igrate protiv Squarea na domaćem terenu. Kakvu utakmicu možemo očekivati?

Mislim da nam je to ključna utakmica za ovu sezonu, jer nas može usmjeriti prema pozitivnom, ali isto tako i prema negativnom. Utakmicu ćemo morati odigrat pametno, jer su se Dubrovčani zadnjih tjedan dana pojačali, te ih moramo shvatiti ozbiljno.

Koga vidite kao favorita za osvajanje naslov prvaka Hrvatske, a koga kao crnu mačku? 

To bih podjelio u različite skupine. U prvoj skupini su zasigurno Olmissum i Novo Vrijeme, zatim u drugoj AFC Universitas, Futsal Dinamo, te momčad Squarea, zatim Pula i Vrgorac, pa tek naposlijetku šibenske ekipe i ekipu Alumnusa. 

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi, ljudi stoje i u zatvorenom

O nama Luka Mladinić

avatar
Luka Mladinić je novinar i fotograf CROfutsal portala od ljeta 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …