Novo Vrijeme u “novom ruhu” ulazi u novu sezonu!

Burno je bilo ovo ljeto u makarskom prvoligašu. Najprije su ambicije porasle te su se u klubu odlučili na angažman portugalskog trenera i igračkih pojačanja kako bi učinili korak više u približavanju vrhu hrvatskog futsala. No nedugo zatim došlo je do odlaska sponzora (Apfel), a samim time mogućnosti i ambicije kluba su znatno smanjene. Trebalo je iznova organizirati stručni i igrački kadar, jer sve dogovoreno palo je u vodu.
U odnosu na prošlu sezonu Makarsku su napustili Duje Bajrušović, Igor Osredkar, Saša Babić i Renato Koturović. Velik je to hendikep za Novo Vrijeme, jer spomenuti su igrači igrali bitnu ulogu  u momčadi. Na izlaznim vratima kluba bili su i Mirko Jurjević i Marin Musinov, no odlazak spomenute četvorke nagnao je vodstvo kluba da zadrži Jurjevića i Musinova. Kada govorimo o prinovama možemo potvrditi da je novi igrač Makarana dojučerašnji igrač Split Tommyja Alen Protega. U Makarsku se vratio i Renato Buzov, iskusni sidrun koji je bio dio momčadi Novog Vremena koja je izborila prvoligaški status, a Makarsku je napustio tijekom premijerne prvoligaške sezone. Buzov je prošle sezone vrlo uspješno nastupao za Solin, postigavši 19 zgoditaka, čime je zauzeo visoko 3.mjesto na prvoligaškoj ljestvici strijelaca. Uz Protegu i Buzova, Makaranima bi se trebalo priključiti još jedno pojačanje čije ćemo ime ostaviti po strani dok ne bude i službeno. Dolazak tog igrača očekuje se krajem tjedna. Momčad će u novoj sezoni (kao i u prošloj) voditi dvojac Armando Škorlić – Dario Agić, a u klubu očekuju da zauzmu stabilnu sredinu ljestvice. Nakon 3 sezone u kojima su Makarani vodili borbu za sami vrh, očito je pred nama sezona u kojoj će se trebati zadovoljiti skromnijim rezultatima.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Šibensko-kninska županijska liga | Pregled 15. kola

Odigrana je glavnina susreta 15. kola Šibensko-kninske županijske lige. Izuzetak je tek dvoboj Šibenika i …

EURO 2022. | U iščekivanju objave reprezentativnog popisa…

Iz HNS-a su danas na adresu UEFA-e poslali popis reprezentativaca za predstojeće Europsko prvenstvo. Na …