OSVRT | Novo Vrijeme Apfel slavi titulu, Vrgorčani tuguju…

Trijumfom Novog Vremena Apfel u Vrgorcu pao je zastor na još jednu prvoligšku sezonu u Hrvatskoj. Sezona je to u kojoj su Makarani dominirali i na koncu zasluženo osvojili naslov prvaka. Momčad Tea Strunje u sezonu je ušla kao prvi favorit, što su potvrdili u ligaškom dijelu natjecanja, gdje su u 22 susreta ostvarili impresivnih 19 pobjeda. Na koncu, superiornost su Makarani potvrdili u doigravanju, gdje su preko Crnice, Futsal Dinama i Vrgorca došli do naslova prvaka bez izgubljenog susreta, što je zaista impresivno.
U Vrgorcu nisu krili razočarenje nakon poraza u lutriji penala. U izjavama za CROfutsal “nebeskoplavi” su velik dio krivnje za poraz svalili na leđa sudačkog dvojca, te su nam iz kluba poslali video dvije situacije za objavu koje smatraju kardinalnim pogreškama djelitelja pravde. Objava tih video-isječaka na našim je stranicama pokrenula navalu komentara i novih video-priloga, gdje se i s druge strane proziva sudački dvojac za pogreške. Pojedinci iz Makarske u našoj su objavi vidjeli priklanjanje Vrgorcu u ovoj situaciji i žao nam je zbog toga, jer nam nije namjera birati stranu i priklanjati se bilo kome u ovoj situaciji. Činjenica je da se kod procjene prekršaja dosta griješilo, kao i u dodjeli disciplinskih mjera, te da samim suđenjem u konačnici ni jedna strana nije zadovoljna. Razlika je samo u tome što je jedan pobjednik, a poraženi uvijek ima razloga za nezadovoljstvo, bez obzira na njegovu opravdanost.
Dvoboj u vrgoračkom Domu sportova ponudio je istinski spektakl, utakmicu prepunu dobrih poteza, preokreta, sjajnog navijačkog dekora, golova… svega onog zbog čega volimo futsal. Na kraju je zaista šteta što pobjednik može biti samo jedan, jer nakon svega što su Vrgorčani pružili sportska je nepravda da su finalnu seriju okončali bez pobjede. Bilo je ovo treće finale za “nebeskoplave”, a san o naslovu prvaka ostaje nedosanjan. Tuga i razočarenje ostaju, no vrijeme liječi rane i zasigurno će doći do spoznaje kako je 2.mjesto odličan rezultat i poticaj za dalje. Ostaje i neostvaren san, koji će ipak pričekati za neko NOVO VRIJEME…

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

KADETI | Pregled natjecanja regije “Zapad”

Nakon što smo još ranije danas pisali o juniorskom natjecanju regije “Zapad”, sada je na …

JUNIORI | Pregled natjecanja regije “Zapad”

S obzirom na jučer donesenu odluku o prekidu svih natjecanja izuzev natjecanja seniora, odlučili smo …