Penava i Herceg više nisu igrači Futsal Dinama!

Sredinom mjeseca Futsal Dinamo je na svojim službenim stranicama objavio kako Hrvoje Penava nakon šest godina u klubu više neće biti u statusu igrača, ali ostaje kao volonter u klubu. Osim njega u zagrebačkom prvoligašu u idućoj sezoni neće više biti ni Mario Herceg koji ima nekoliko ponuda te će u narednom periodu odlučiti gdje će nastaviti karijeru.

Hrvoje Penava je rođen 4. lipnja 1983. godine u Zagrebu. U Martinovki, klubu iz rodnog grada je 2005. počeo svoju futsal karijeru te nakon godine dana u klubu prelazi u Uspinjaču čiji dres nosi sljedećih pet sezona. Sljedeći klub mu je bio Alumnus u kojem je igrao četiri sezone, a onda 2015. godine, na početku prve prvoligaške sezone prelazi u Futsal Dinamo čiji je dres nosio do kraja prošle sezone uz kratku epizodi na Malti gdje je igrao za St. Andrews. Drugi je najbolji strijelac kluba sa 78 pogodaka i treći po broju nastupa, njih 141. S Uspinjačom je osvojio Kup Hrvatske, a s Alumnusom, čiji je jedan od osnivača, prvenstvo. U Futsal Dinamu je prošle dvije sezone bio potpredsjednik. U razdoblju od 2008. do 2010. je upisao i 17 nastupa za A reprezentaciju i upisao 3 pogotka.

Odlazak Plavog 9: Šest godina uživao sam u svakoj sekundi provedenoj u dresu Futsal Dinama

Osim Penave još jedno iskusno ime neće u narednoj sezoni nositi dres Futsal Dinama. Mario Herceg je rođen 24. prosinca 1987. godine u Mostaru (BiH). Futsal karijeru je počeo 2006. godine u Vrgorcu te je u klubu bio sve do 2019. godine, uz izuzetak sezone 2012/2013 kada je branio za drugoligaša Tin Vrgorac, a svojedobno je branio i za U21 reprezentaciju za koju je u 2008. godini upisao 10 nastupa. Iste godine je upisao i dva nastupa za A reprezentaciju u prijateljskim utakmicama. 2019. godine je prešao u Futsal Dinamo te je bio prvi golman kluba protekle dvije sezone u kojima se pokazao kao jedan od ponajboljih golmana lige. Sam igrač nam je potvrdio kako ima nekoliko ponuda, ali kako se ne žuri s odlukom.

Penavi i Hercegu želimo puno sreće u nastavku karijere!

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 30-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Poznat raspored natjecanja

Poznat je raspored natjecanja 2.HMNL-jug za predstojeću sezonu. Za razliku od prošle sezone kada se …

FIFA WC 2021. | Pobjede Irana, Španjolske, Japana i Argentine

Trećeg dana Svjetskog prvenstva u Litvi odigrani su susreti 1. kola u grupama E i …