Rogošić i Ježić osnažili Osijek Kelme za nastavak prvenstva!

Iz Osijeka nam dolazi vijest o prvim klupskim pojačanjima za nastavak prvoligaške sezone. “Bijelo-plavi” u proljetni dio sezone ulaze osnaženi za Mirka Rogošića, 28-godišnjeg pivota kojeg najviše pamtimo po epizodi u zagrebačkoj Uspinjači iz sezone 2014/2015, a konkurenciju među vratnicama zaoštrit će Pavao Ježić, 29-godišnji vratar koji je prvoligaški futsal također iskusio nastupima za “žutu podmornicu”.
Mirko Rogošić rođen je 7.veljače 1990.godine u Splitu. Studentski život odveo je ovog Omišanina u Zagreb, gdje je je igrao nogomet za nekoliko klubova, a njegove dobre igre na turnirima zapazili su u Uspinjači, te u sezoni 2014/2015 Rogišić bilježi prve prvoligaške futsal-minute. Igrao je zapaženu ulogu u “žutoj podmornici” za koju je postigao 16 prvenstvenih zgoditaka u sezoni. U slijedećoj sezoni Rogošić je u 5 nastupa postigao isto toliko zgoditaka za Rugvicu, a prošle sezone bio je registriran za Nacional, no nije upisao službeni nastup.

Rogošić je nastupio na tradicionalnom božićnom malonogometnom turniru u Slavonkom Brodu, gdje je bio najbolji strijelac, a njegove dobre igre zasigurno nisu prošle nezapaženo u Osijeku. Rogošić se tako nakon 3 godine vraća na futsal-parkete, te ostaje za vidjeti može li pomoći Osječanima u nastavku sezone gdje ih očekuje neizvijesna borba za opstanak.

Fotografija MNK Uspinjača - Gimka.
Pavao Ježić rođen je 14.kolovoza 1989.godine u Zagrebu, a nastupao je za Nacional, Uspinjaču i Novi Marof. U Nacionalu pored Žarka Luketina nije mogao doći do ozbiljnije prilike, no od ljeta 2015.godine član je Uspinjače za koju je u kontinuitetu branio u prvoligaškom društvu. Jesenski dio prošle sezone Ježić je branio boje Novog Marofa, nakon čega mu gubimo trag. Ježić bi u Osijeku trebao biti ozbiljna konkurencija Bolšecu za poziciju “jedinice” među vratnicama.
Spomenimo i kako je novi igrač osječkog prvoligaša Filip Petrušić. Mladi 18-godišnjak vraća se u svoj Osijek iz vinkovačke Aurelie, na želju novog stratega “bijelo-plavih” Saše Voldina.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Futsal Dinamo teže od očekivanog slavio kod Porto Tolera

Futsal Dinamo je teže od očekivanog slavio na gostovanju kod Porto Tolera, te se plasirao …

Uspinjača Gimka tijesnom pobjedom u Puli do četvrtfinala kupa!

U dvoboju osmine finala kupa Hrvatske, Uspinjača Gimka je slavila u Puli izborivši tako plasman …