Savolainen potpisao za Mantovu, Bilić novi vratar Crnice!

Malonogometna sezona u Hrvatskoj je tek završila, a prijelazni rok je uvelike uzeo maha. Tako bilježimo prve kadrovske promjene u šibenskoj Crnici. Finski vratar Juha Matti Savolainen napustio je šibensku momčad i potpisao za talijansku Mantovu, momčad čiji je novi trener naš Frane Despotović. Savolainen je prošlog ljeta došao u Crnicu, te se pokazao kao sjajan vratar, no iako je bio zadovoljan u Šibeniku, njegova životna želja bila je braniti u Italiji ili Španjolskoj, što mu se prelaskom u Mantovu i ostvarilo.

No u Crnici nisu gubili vrijeme, te su brzo reagirali angažiravši novog vratara. Među vratnicama šibenskog prvoligaša u slijedećoj sezoni gledat ćemo Franka Bilića, sjajnog splitskog vratara koji u Crnicu dolazi iz redova splitskog Universitasa. Franko Bilić rođen je 18.kolovoza 1988.godine, a u bogatoj futsal-karijeri branio je još boje Mejaša, Solina, Uspinjače, Ekonomca i Nacionala. Ovaj bivši reprezentativni vratar bio je velika želja Crnice i prošlog ljeta, no transfer se tada nije realizirao. Bilić u Šibenik ipak dolazi godinu dana kasnije, pod trenersku palicu svog prvog futsal-trenera Mladena Perice-Štrle. Angažmanom Bilića u Crnici pokazuju da klub nije bez ambicija u slijedećoj sezoni, te su nam najavili nova pojačanja kako bi klub bio što konkurentniji u borbi za vrh slijedeće sezone. Slijedom toga, u Crnici su objavili kako je dogovoren nastavak suradnje sa srpskim reprezentativcem Milošom Stojkovićem.

Franku Biliću ovim putem želimo mnogo sreće i uspjeha u redovima Crnice. Sretno Franko!

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Franco Jelovčić: “Možemo iznenaditi, no ne vidim nas kao kandidate za medalju.”

Hrvatska reprezentacija pobjedom je otvorila Europsko prvenstvo u Nizozemskoj. Povratak na veliku scenu “mini vatreni” …

EURO 2022 | Najava drugog kola grupe B

Jučer su odigrane utakmice drugog kola grupe A u kojima su visoke pobjede ostvarili Ukrajina …