Silvio Toth: “Možemo se približiti vrhu tablice!”

Proljetni dio sezone Uspinjača Gimka započela je pobjedom u Vrgorcu rezultatom 0:2. Povratak u Zagreb s nova tri boda smjestio ih je na sedmo mjesto tablice. U idućem kolu dočekuju Olmissum te nam je Silvio Toth u razgovoru otkrio što možemo očekivati u utakmici protiv aktualnog prvaka i koji su ciljevi Uspinjače u nastavku sezone.

Pobjedom nad Vrgorcem rezultatom 0:2, u Zagreb ste se vratili s nova tri boda. Možete li nam prokomentirati tu utakmicu?

Znali smo da nas čeka jedna teška utakmica, pogotovo u Vrgorcu gdje se ne odlazi lako s 3 boda, ali našim pristupom, agresivnošću i željom smo otišli sa 3 tako željena boda. Sve ćemo napravit kako se ne bi ponovila prva polusezona kada smo pobjedili Vrgorac i onda ušli u seriju negativnih rezultata.

Tijekom prijelaznog roka pojedina futsal imena napustila su vašu svlačionicu, ali stigli su i novi igrači. Jeste li zadovoljni njihovom prilagodbom te što možemo očekivati od Uspinjače Gimke u nastavku sezone s obzirom na malo izmijenjen sastav?

Iskreno mogu reći da sam zadovoljan prilagodbom novih igrača, pogotovo se to pokazalo protiv Vrgorca gdje su nam pivoti bili odlični. Rogošić nije dugo igrao futsal, ali je odradio u Vrgorcu sve ono što se očekivalo od njega. Jedvaj je upisao asistenciju i gol te se nadam da će tako nastavit.

Slika može sadržavati: Jedna osoba, igra sport

Što bi naglasili kao glavnu prednost Uspinjače u odnosu na ostale momčadi?

Mislim da Uspinjača uz Olmissum iza sebe ima najbolju logistiku u Hrvatskoj što daje igračima da razmišljaju samo o futsalu i ne bave se drugim stvarima izvan terena. Mislim da smo ekipa koja radi puno agresivnošću i protivničke ekipe će se jako namučiti protiv nas da odu s 3 boda iz metropole.

Trenutno se nalazite na sedmom mjestu. Može li se Uspinjača u drugoj polusezoni približiti vrhu tablice?

Možemo se približiti vrhu tablice jer imamo drugu polusezonu gostovanja samo kod Crnice i u Dubrovniku, a sve ostale utakmice igramo u Zagrebu.

Na domaćem terenu dočekujete aktualnog prvaka. Možete li nam najaviti utakmicu i reći što možemo očekivati od susreta s Olmissumom?

Olmissum je trenutno najbolja ekipa u Hrvatskoj i zasluženo je na prvom mjestu, ali dat ćemo u toj utakmici sve od sebe da bodovi ostanu u Zagrebu.

O nama Gabrijela Gaiser

avatar

Moglo bi vas zanimati

Stjepan Perišić: “Respektiramo Square, no idemo po prolaz!”

U petak je na rasporedu druga utakmica četvrtfinala play-offa između Squarea i Olmissuma, a igra …

Teo Strunje: “Možemo dvokorakom do polufinala!”

Novo Vrijeme Apfel je u prvom dvoboju četvrtfinala doigravanja u Makarskoj slavilo protiv Vrgorca preokrenuvši …