“Slučaj Zoković” | Priopćenje za javnost MNK Solin

U svezi s poslijednjim događanjima vezanim uz smjenu Ive Zokovića s mjesta člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, oglasio se i MNK Solin. Klub s Bilankuše u negativnom se kontekstu povezuje sa cijelom situacijom zbog činjenice da je upražnjeno mjesto člana Komisije preuzeo njihov predsjednik Stjepan Andrijašević. U Solinu su stoga reagirali priopćenjem za javnost koje donosimo u cijelosti:

“Poštovani,

ovim putem želimo reagirati na posljednje objave ponajprije na službenom profilu Nacional Zagreb FC, a čije objave i komentare pod istima su prenijeli i neki mediji, a vezano uz imenovanje Predsjednika MNK Solin na mjesto u Komisiji za mali nogomet i nogomet na pijesku, radi čega se u javnosti stvara kriva percepcija o razlozima tog imenovanja te se pokušava stvoriti sukob MNK Solina s drugim klubovima u ovom i drugim natjecanjima HNS-a, stoga smo primorani reagirati ovim demantijem i najoštrije se ograditi od svih iznijetih neistina, a sve sukladno Statutarnim obvezama i u cilju zaštite Kluba kojeg predstavljamo.

MNK Solin je i osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja malog nogometa u Gradu Solinu te svako djelovanje Kluba kroz sve razine nogometnog saveza u koje je udružen je usmjereno isključivo u cilju boljitka sporta u lokalnoj zajednici te nas veseli situacija u kojoj je funkcioneru našeg Kluba dana prilika legalnim izborom s najviše razine pokušati doprinijeti boljitku ovog sporta, a ponajprije iz razloga što je isti upoznat sa svim poteškoćama s kojima se Klub ovako malog budžeta može susresti.

Svaki dug kao i svaka kuna stečena donacijom prema ovom Klubu je poštena i nje se nitko ne srami te je za naglasiti kako istoga na životu održava isključivo Grad Solin i nekoliko prijatelja/donatora bez čije pomoći bi se ovaj Klub odavna ugasio, pa je tako gnusno govoriti o bilo kakvom protežiranju nas nauštrb drugih, što se nas tiče, prijateljskih klubova i isključivo sportskih rivala.

Također je za naglasiti kako je ovo vjerojatno jedini Klub koji nema niti jednu zaposlenu osobu, a igrači igraju na minimumu isplaćenih hranarina, te se SVA sredstva stečena donacijama lokalne zajednice troše isključivo na financiranje troškova organizacije utakmica i podmirivanje troškova službenih osoba.

Žalosti nas nastala situacija kada znamo da osobe i igrače vezane uz ovaj Klub, koji opstaju isključivo iz svoje ljubavi prema ovom sportu, netko svojim insinuacijama pokušava zavaditi sa nekim neprikosnovenim veličinama sporta u Hrvatskoj kao što su naši sportski prijatelji i klub s kojim smo ostvarivali izvrsnu suradnju MNK Split Tommy, te HNK Hajduk Split, kod činjenice kako je većina naših igrača potekla upravo u MNK Splitu, a počevši od Predsjednika pa završivši sa našim najmlađim članovima iz Futsal Akademije apsolutno svi su navijači i/ili članovi HNK Hajduka.

Za demantirati je i neistina kako smo navodno glasovali protiv kandidata HNK Hajduk Split na Skupštini NSŽSD, s obzirom na činjenicu da se ista Skupština održava tek dana 11. ožujka 2016. g.

Dostavljajući prednje do cijenjenog znanja i sa željom za što boljim rezultatima svim sportskim rivalima, ostajemo
Uz sportski pozdrav

Za MNK SOLIN,

Predsjednik

Stjepan Andrijašević

U Solinu, dana 25. veljače 2016. g.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

FIFA WC 2021. | Kazahstan, Argentina i Brazil u četvrtfinalu!

Nakon što su u srijedu Rusija i Maroko izborili plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje …

Vrgorac i Novo Vrijeme Apfel u finalu Superkupa!

Vrgorac i Novo Vrijeme Apfel igrat će u finalu neslužbenog superkupa Hrvatske, koji se ove …