SLUŽBENO: Kristijan Grbeša u Nacionalu!

Kristijan Grbeša novi je igrač Nacionala! Transfer je to koji već dulje vrijeme čeka na službenu potvrdu, a danas je konačno i potvrđen!
O prelasku Grbeše u Nacional nagađalo se već krajem jesenskog dijela sezone. Kontaktirali smo tada Grbešu koji nam je kratko kazao:

“Jedino je bitno da sam ja igrač Alumnusa i da još nije prijelazni rok. Bilo bi neozbiljno razgovarati o prelascima dok ne završi polusezona…”

Potvrdu kako u tadašnjim nagađanjima ima istine dobili smo uskoro. Grbeša je prije 8 dana na Instagramu objavio kako prelazi u Nacional, no još uvijek nismo dobili službenu potvrdu transfera. Iz Alumnusa su nam tada rekli kako je Grbeša još uvijek njihov igrač, te da s Nacionalom još uvijek nije postignut dogovor o prelasku Grbeše u njihove redove. U isto vrijeme, Nacional je na svojoj službenoj internet stranici već “svojatao” Grbešu gdje su u evidenciji transfera zimskog prijelaznog roka zabilježili dolazak Grbeše iz Alumnusa. Očito je prelazak reprezentativca Hrvatske iz redova Alumnusa u Nacional bio formalnost koja je danas dobila i službenu potvrdu.
Grbeša je tako prvo pojačanje Nacionala u ovom prijelaznom roku, a ostaje za vidjeti da li će biti novih pojačanja u momčadi Roberta Grdovića. Nacional su u ovom prijelaznom roku već napustili Dino Kovač, Dario Šestić i Filip Ukalović, dok je za Gorana Ugarkovića zbog ozljede ova sezona gotova.
Na koncu, prenosimo Vam i službenu objavu transfera Grbeše na internet stranici Nacionala, gdje su objavljene i izjave samog igrača i trenera Roberta Grdovića.

Nakon višednevnih pregovora sa čelnicima Alumnusa, Kristijan Grbeša danas je konačno dobio slobodne papire i pristupio Nacionalu Zagreb. Dolazak Kristijana Grbeše bio je velika želja trenera Roberta Grdovića koji je u rotaciji dobio igrača koji će donijeti kvalitetu više. Zbog odugovlačenja sa papirima, Grbeša će propustiti subotnji okršaj sa Brodom 035 Simplex, a pravo nastupa ima u susretu 1/8 finala kupa sa Futsal Dinamom. Odlaskom Daria Šestića i ozljeda Gorana Ugarkovića stvorili su jednu prazninu u rosteru naše momčadi koja je danas kvaliteno popunjena tako da su pred trenerom Nacionala slatke brige oko sastavljanja momčadi. Kristijan Grbeša je svoju futsal karijeru gradio kroz Uspinjaču i Alumnus s kojim je prošle sezone osvojio nalov prvaka Hrvatske, a posljednjih sezone je bio standardan član Hrvatske futsal reprezntacije. Nedvojbeno, Nacionalovi ljubitelji mogu odahnuti jer je momčad dobila kvalitetnog igrača. U nastavku donosimo razmišljenje trenera Nacionala Zagreb Roberta Grdovića i samoga Kristijana Grbeše.

Robert Grdović: 
“Malo nas je poremetila ozljeda Gorana Ugrakovića za kojeg je sezona završena, tako da je dolazak Kristijana Grbeše bio izuzetno bitan za našu momčad. Radi se o igraču koji je bio jedna od najbitnijih karika u osvajanju Alumnusove prošlogodišnje titule naslova prvaka, te igraču koji je posljednjih godina standardni član naše izabrane futsal reprezntacije što dovoljno govori o kakvom se igraču radi. Dobili smo polivalentnog igrača koji će donijeti potrebnu kvalitetu za našu momčad i s obzirom na kvalitete koje posjeduje, nećemo imati problema sa prilagodbom što je jako bitno jer su pred nama izrazito bitne utakmice na samom početku ove polusezone”.

Kristijan Grbeša:
“Nakon dvogodišnje avanture u Alumnusu došlo je do sazićenja i ja sam odlučio svoj put nastaviti u Nacionalu koji je bio najkonkretniji u pregovorima. Na zadovoljstvo svih strana konačno je završena i ta trakavica. Ja sam se priključio momčadi na početku priprema za ovu polusezonu i samo smo čekali taj tehnički dio oko papirologije. Naravno, konkurencija u klubu je izrazito jaka i nadam se da ću se nametnuti treneru Robertu Grdoviću i pomoći Nacionalu u ostvarenju postavljenih ciljeva”.
FOTO: Vedran Tolić

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …