Luka Suton: Mislim da imamo kvalitet za plasman na Svjetsko

Luka Suton nakon dvije sezone napušta nebesko plave. Pridružit će se Blagi Gašparu u talijanskoj Mantovi, ali samim time i pravoj maloj hrvatskoj koloniji koju predvodi bivši strateg Squarea, Frane Despotović. S našim reprezentativcem smo popričali o Vrgorcu, reprezentaciji, misli li hoćemo li se plasirati na Svjetsko prvenstvo i svemu pomalo.

💣ECCO IL BOMBER: LUKA SUTON NUOVO ARIETE DEL MANTOVA!⚪️🔴💪Colpo gobbo del Mantova che si assicura le prestazioni del…

Objavljuje Mantova Calcio a 5Srijeda, 29. srpnja 2020.

Nakon dvije ipo sezone napuštaš Vrgorac. Kakvi su dojmovi i po čemu ćeš najviše pamtiti razdoblje provedeno u Vrgorcu?

Najviše ću Vrgorac pamtiti po jednom kolektivu koji je stvarno bio poseban i taj odnos između igrača stvarno nigdje nisam doživio. Ako ga igdje doživim bit ću stvarno ponosan. Ti igrači su mi ostali prijatelji. Baš je to velika stvar za mene.

Sigurno je da je Italija velik izazov, no navodno si i prošlog ljeta imao čak i financijski izdašnije ponude iz Italije. Što je prevagnulo da se na koncu ipak odlučiš na odlazak?

Italija je sigurno novi i veliki izazov. Iskreno, imao sam prošle godine i ponude iz Hrvatske i Italije, veće i izdašnije, ali mislim da nije bio pravi trenutak. Ostao sam još godinu dana u Hrvatskoj, pri kraju sam završavanja fakulteta, imam ispit da završim petu godinu. To mi je bila bitna stavka za odluku, tako da sam se odlučio za ostanak u Vrgorcu i ne žalim za tim.

U Mantovi nećeš biti sam, jer riječ je o klubu gdje se stvara prava mala kolonija hrvatskih igrača. Sigurno je da će ti to olakšati prilagodbu na novu sredinu. Kako gledaš na to?

U Mantovu dolazi kolonija hrvatskih igrača i mislim da će mi to olakšati prilagodbu. Pogotovo što je tu i naš trener Despotović kojeg dobro poznajemo i možda će nam biti lakše igrati i razumijevati se na početku, ali ne bi mi bio problem da su ostatak ekipe Talijani. Mislim da sam sposoban i jedva čekam da počne prvenstvo.

Kakvi su ciljevi i rezultatske ambicije Mantove? Što možemo očekivati od tvog novog kluba?

Što se tiče ambicija Mantove, to je playoff pa onda, Bože moj, šta bude u playoffu. Mislim da to možemo ostvariti sa dobrim trenerom i da će taj hrvatski ”šmek” biti dobar u Italiji i da ćemo stvarno odigrati dobru sezonu.

Reprezentacija? Koliko si zadovoljan svojim nastupima i doprinosu u reprezentativnom dresu? Može li Hrvatska konačno izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo?

Dosadašnjim nastupima u reprezentaciji sam stvarno zadovoljan s obzirom da sam reprezentativac tek dvije godine. Mislim da je vrijeme nakon dvadeset godina izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Preko Češke to možemo ostvariti. Naravno da će biti dvije teške utakmice koje se igraju u studenom. Sigurno da kvalitet imamo za plasman. 

Osvrt na prošlu sezonu? Vrgorac je imao velike ambicije, no to je neslavno završilo. Olmissum je pak pokazao veliku ozbiljnost koja je na koncu uz predan rad donijela sjajan rezultat. Komentar?

Što se tiče prošle sezone, stvarno bih volio čestitati Omišu na zasluženoj tituli, iako da je Makarska osvojila, sigurno ne bi bilo nezasluženo. Mi smo imali neke probleme sa upravom, ozljede koje smo imali i to je sigurno utjecalo na našu sezonu. Omišani su dokazali da se uz rad sve može ostvariti. 

O nama Luka Mladinić

avatar
Novinar na portalu od 2020 godine...

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Remi Geniusa i Murtera, prva pobjeda Hajduka

Jučer su odigrana dva susreta 7.kola 2.HMNL-jug. U podskupini “A” Murter je na splitskim Gripama …

IZ SVIJETA | Marinović i J.Suton strijelci u pobjedama svojih momčadi

Hrvatski reprezentativci i ovog su vikenda odigrali zapažene uloge u novim pobjedama svojih momčadi. Dario …