30.2 C
New York
spot_img
spot_img

TRANSFERI | Svjetski prvak dolazi u Hrvatsku?

Objavljeno:

Talijanski mediji prenose kako je Argentinac Gonzalo Pires na korak do potpisa za hrvatski klub. Osim iz Hrvatske interes za osvajačem svjetskih zlata s AMF Svjetskog futsal prvenstva s U20 reprezentacijom 2014. godine i seniorskom reprezentacijom 2019. godine postoji i u Italiji.

FOTO: Argentina osvojila AMF Svjetsko prvenstvo 2019. godine

Gonzalo Pires je rođen 4. svibnja 1994. godine u argentinskom gradu Mendozi. Igra na pozicijama lijevog beka i pivota, a futsal karijeru je počeo u rodnom gradu nastupajući za Jockey Club Mendozu. To mu je ujedno bio i jedini klub iz Argentine za koji je nastupao jer je u sezoni 2017./2018. otišao u Europu, točnije u Italiju te je igrao za nekoliko talijanskih klubova, a u nekoliko navrata se vraćao u Jockey.

Prvi klub u Italiji mu je bio Sammichele za koji je u sezoni 2016./2017. zabio 8 pogodaka. Sljedeće sezone je prešao u Buldog Lucreziu za koju je postigao 19 pogodaka. Potom su uslijedile epizode u Manfredonii, Fuorigrotti i Napoliju prije prelaska u posljednji klub, Modenu Cavezzo s kojom je doživio najljepše dane svoje karijere, ali i jedan tužan događaj. U sezoni 2020./2021. je za Modenu postigao 29 pogodaka i bio jedan od najzaslužnijih za promociju kluba iz Serie B u Seriu A2. Dan kada je Modena osigurala promociju obilježio je i jedan tužan događaj za ovog Argentinca koji je nakon godina igranja u Italiji dobio i talijansku putovnicu. Naime, njegov brat Nicolas se dvije godine borio s rakom debelog crijeva, ali je taj dan nažalost preminuo. Sliku ispod je Gonzalo objavio u sjećanje na svog preminulog brata. U protekloj sezoni je ponovno igrao odlično te je postigao 22 pogotka u Serii A1 te je postao jedan od najboljih strijelaca u povijest Modene. S obzirom na odlične igre postoji veliki interes za Piresa, a možda ga uskoro vidimo i u 1.HMNL.

Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, ljudi stoje i tekst

FOTO: Gonzalo i brat s peharom za osvajača Serie B

Uz klupske uspjehe Pires iza sebe ima i dva svjetska zlata koja smo naveli u uvodu članka. Za one koji se pitaju što je AMF Svjetsko futsal prvenstvo evo i objašnjenja. AMF (Asociación Mundial de Futsal/Svjetski futsal savez) je “nasljednik” FIFUSA (International Futsal Federation) saveza osnovanog 1971. godine i potpuno je neovisan o FIFA-i. Pires je postigao pogodak u produžecima finala 2019. godine kada su Argentinci s ukupnih 3:2 protiv Brazila osvojili zlato.

Marin Kraljević
Marin Kraljevićhttps://www.crofutsal.com
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 33-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave