Fabet kladionica

TRANSFERI | Tri igrača napustila splitske “Studente”!

Tri “starosjedioca” splitske momčadi AFC Universitas će u nastavku sezone nositi dresove novih momčadi. Braća Peša, Ante i Dino te Nikola Moro su raskinuli ugovor sa splitskim prvoligašem te bismo ih sljedeće sezone trebali gledati u drugoligaškim klubovima.

Nikola Moro je rođen 29. ožujka 1990. godine te igra na poziciji pivota. Futsal karijeru je započeo početkom 2009. godine u splitskom Škveru u kojem je proveo nešto više od tri godine. Potom je odigrao po polusezonu u Geniusu i Mejašima iz kojih odlazi u Hrvatski dragovoljac u kojem provodi dvije godine. Uslijedio je onda povratak u Genius za kojeg igra nešto više godine, a zatim i povratak u Mejaše u kojima je proveo nešto manje od godinu dana. Krajem 2016. je postao igrač AFC Universitasa u kojem je proveo četiri godine i jedno vrijeme bio kapetan momčadi. Njegova sljedeća destinacija bi trebao biti najtrofejniji hrvatski klub i trenutni drugoligaš, FC Split.

Dino Peša je rođen 20. rujna 1990. godine te igra na poziciji lijevog beka. Futsal karijeru je započeo krajem 2011. godine u Geniusu za kojeg je igrao nešto više od četiri godine. Iz Geniusa je prešao u Mejaše te tamo proveo jednu polusezonu nakon čega je uslijedio prelazak u AFC Universitas za kojeg je igrao protekle četiri sezone. U nastavku sezone bi trebao nositi dres Knina.

Ante Peša je rođen 10. lipnja 1987. godine te igra na poziciji pivota. Futsal karijeru je počeo u Solinu 2006. godine i u njemu proveo malo manje od godinu ipo dana. Uslijedila je potom pauza od četiri godine tijekom kojih je igrao samo veliki nogomet i malonogometne turnire da bi krajem 2011. godine postao igrač Geniusa iz kojeg nešto manje od godinu dana kasnije prelazi u redove Mejaša. Za Mejaše je igrao četiri godine, a potom godinu dana za Hajduk iz kojeg prelazi u AFC Universitas. Za splitski klub je igrao protekle tri sezone. I on bi kao i brat u nastavku sezone trebao nositi dres Knina.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-istok | Nova Gradiška uvjerljiva protiv Vinkovaca

Nakon što su u nedjelju Aurelia kod kuće protiv Olimpijca (6:3) i Slatina na gostovanju …

2.HMNL-istok | Pobjede Aurelie i Slatine na otvaranju sezone

Jučer je započela nova sezona 2.HMNL-istok. Nakon odustajanja Autodijelova Tokić ove sezone ćemo u drugoligaškom …