Vrgorac domaćin neslužbenog Superkupa!

S obzirom na to da je Olmissum prošle sezone osvojio i kup i prvenstvo, ove sezone neće biti utakmice Superkupa, ali će se zato odigrati neslužbeni Superkup čiji će domaćin biti Vrgorac. Uz domaćina koji je prošle sezone bio finalist kupa će nastupiti još i Novo Vrijeme, finalist prvenstva te Futsal Dinamo i Crnica, momčadi koje su prošle sezone svoje natjecanje u prvenstvu završile u polufinalu.

U polufinalnim dvobojima Vrgorac igra protiv Crnice, a Futsal Dinamo protiv Novog Vremena. Polufinala su na rasporedu u četvrtak, 23. rujna. Dan nakon će se odigrati utakmica za treće mjesto i finale. Parovi polufinala određeni su ždrijebom. Na turniru neće sudjelovati već spomenuti osvajač duple krune, omiški Olmissum.

Novi format Superkupa, službeni, bi trebao zaživjeti od sljedeće sezone, a na turniru bi trebali sudjelovati finalisti kupa i finalisti prvenstva. U slučaju da su jedna ili dvije momčadi sudionici oba finala u Superkupu će se u tom slučaju natjecati trećeplasirana i četvrtoplasirana momčad prvenstva.

Ovakav sustav natjecanja u Superkupu su prvi uveli Španjolci te, s obzirom na to da sam se u nas igra pred početak prvenstva, može poslužiti kao odlična provjera najboljim momčadima uoči nove sezone, a i sigurno će privući veliko zanimanje domaće publike.

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 31-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

EURO 2022. | Slovenija dominirala, Italija uzela bod…

U izuzetno uzbudljivom susretu 2. kola grupe “B” na Europskom prvenstvu, Italija i Slovenija su …

VIDEO | Mavrović i Marinović uoči dvoboja s Rusijom

Hrvatska futsalska reprezentacija uspješno ja započela nastup na Europskom prvenstvu. Pobjedom protiv Poljske “mini vatreni” …