Zdravko Turić: “Pobjeda nam je imperativ!”

Malonogometaši Vrgorca zaključili su prvi dio sezone slavljem nad Osijekom i porazom u finalu kupa od Olmissuma u drami kaznenih udaraca. Na valu optimizma se ušlo u drugi dio sezone, međutim u 10. kolu Uspinjača Gimka je odnijela puni plijen iz Tinova grada. U petak u izravnom televizijskom prijenosu igrači Vrgorca gostuju kod Alumnusa, povodom utakmica sa zagrebačkim klubovima porazgovarali smo sa Zdravkom Turićem.

U prošlom kolu poraženi ste od Uspinjače Gimke. Kako komentirate taj susret?

Što reći, jedva smo čekali nastavak prvenstva i utakmicu protiv Uspinjače Gimke, dobro smo se pripremili i odlično trenirali, ali smo na utakmici izgorjeli u želji za pobjedom i to je Uspinjača iskoristila i uzela bodove na našem terenu.

Ove sezone ste još uvijek bez domaće prvenstvene pobjede. Po Vama koji je ključni razlog izostanka većeg bodovnog učinka s domaćeg parketa?

Ponajviše mislim da je razlog izostanka bodova na domaćem parketu taj što smo bez podrške naših navijača koji nas guraju ka pobjedi. Vjerujem da će se situacija sa Covid virusom ubrzo smiriti te da će se naši Kamenjari ubrzo vratiti na tribine, a mi se nadamo prvim domaćim bodovima već u svebiokovskom derbiju protiv Novog Vremena.

Zasigurno vam je reprezentativna pauza dobro došla da se još malo bolje uigrate za proljetni dio. Kakva je atmosfera u momčadi i imate li problema s ozljedama?

Reprezentativna stanka nam je naravno dobro došla. Više vremena za pripremu i za uigravanje za nastavak sezone uvijek dobro dođe. Atmosfera u ekipi je odlična, nema ozljeda te željno i spremno iščekujemo već sljedeću vrlo bitnu utakmicu protiv Alumnusa.

Koji bi Vas rezultat zadovoljio na kraju sezone s obzirom da ste vrlo mlada ekipa?

S obzirom da smo vrlo mlada ekipa i da smo u 2-3 utakmice u zadnjim trenutcima susreta izgubili vrlo važne bodove, što je zasigurno rezultat nedostatka iskustva i na trenutnu situaciju na tablici, primarni cilj je ostanak u ligi, a dalje što dođe. Idemo korak po korak.

U petak ste gosti Alumnusu, možete li nam najaviti taj susret?

U petak smo gosti kod Alumnusa i pobjeda nam je imperativ. Vrlo važna utakmica i važni bodovi koji će, nadam se, otići na našu stranu.

O nama Marijan Čolak

avatar

Moglo bi vas zanimati

Stjepan Perišić: “Respektiramo Square, no idemo po prolaz!”

U petak je na rasporedu druga utakmica četvrtfinala play-offa između Squarea i Olmissuma, a igra …

Teo Strunje: “Možemo dvokorakom do polufinala!”

Novo Vrijeme Apfel je u prvom dvoboju četvrtfinala doigravanja u Makarskoj slavilo protiv Vrgorca preokrenuvši …