“Zeleno-plavi” složni: “Lisabon je nagrada za sav naš trud i ostvarene rezultate!”

U omiškoj dvorani na Ribnjaku danas je održana press-konferencija kao najava nadolazećeg gostovanja “zeleno-plavih” u Lisabonu, gdje Olmissum nastupa u Elitnoj rundi UEFA Futsal Lige prvaka. Pred brojne predstavnike medija izašli su direktor kluba Juraj Grizelj, trener Duje Maretić i dokapetan Antonio Juretić.

“Prije svega se ispričavam zbog termina ove pressice. Ne volimo preskakati stepenice i gledati previše unaprijed, a pred nama je najprije sutrašnji dvoboj četvrtfinala kupa protiv Futsal Dinama. Osvajanje kupa Hrvatske jedan je od naših ciljeva i tek nakon Futsal Dinama se okrećemo Lisabonu i nastupu u Elitnoj rundi Lige prvaka. Naš klub je osnovan prije 6 godina, te po drugi put nastupa u Elitnoj rundi Lige prvaka, što je zaista velika stvar. Naš slogan bio je “Europa je Omiš”, doveli smo Europu na Ribnjak, a sada je vrijeme i da mi malo vidimo Europu. Sigurno da nije moglo biti posebnije nego da naš prvi izlazak u Europu bude u domu europskih prvaka.” – rekao je u uvodu direktor “zeleno-plavih Juraj Grizelj.

Nakon Grizelja riječ je dobio trener Duje Maretić koji je prokomentirao skupinu, gdje će Omišani igrati protiv lisabonskog Sportinga, ruske Sinare Ekaterinburg i nizozemskog Hovocuba.

“Mislim da za prvi izlazak u Europu nismo mogli dobiti spektakularnije gostovanje. Sporting je atualni europski prvak i sigurno u ovom trenutku ponajbolja momčad svijeta. Momčad je prepuna portugalskih reprezentativaca koji su aktualni europski i svjetski prvaci. Gledao sam nedavno njihov derbi s Benficom i zaista im je teško naći manu. Ruska Sinara je također sjajna momčad koja ima sličan pogled na futsal kao i mi, jer su fokusirani mahom na domaće igrače. Veseli me dvoboj s njima da vidimo gdje smo u usporedbi s ruskim prvacima. Plasman Hovocuba u Elitnu rundu je prvi put da jedna nizozemska momčad sudjeluje u ovoj fazi natjecanja. No nemojmo se zavaravati, oni su zasluženo tu gdje jesu. Momčad čine mahom nizozemski reprezentativci. Počeli su dosta ulagati u futsal i nisu slučajno tu. Sanjati nam nitko ne može zabraniti, no realnost je nešto sasvim drugo. Pokušat ćemo napraviti nemoguće, no naš cilj su 3 boda, a 4 ili 6 bodova bi bio velik uspjeh i nagrada za naš trud, ali i dobra stvar za naš koeficijent.”

Kapetan momčadi Stjepan Perišić je ozljeđen, pa će momčad na parketu voditi dokapetan Antonio Juretić.

“U Lisabon ne idemo s bijelom zastavom. Treme nema, jer za sada je naš fokus isključivo na dvoboju protiv Futsal Dinama. Nakon toga sigurno da će biti male treme, jer ipak dolazimo u dom europskih prvaka. Velikoj većini igrača će dvoboj protiv Sportinga biti najveća utakmica u karijeri. Što se tiče naših mogućnosti, ove godine smo izgubili samo 3 utakmice. Imamo jako širok i kvalitetan kadar, konkurencija u momčadi je velika na svakoj poziciji, što je uz dobru atmosferu naš najveći forte.” – zaključio je Juretić.

Podsjetimo, Omišani u Lisabon putuju u utorak 30. studenog, a dva dana kasnije na rasporedu je susret protiv lisabonskog Sportinga. Drugog dana natjecanja “zeleno-plavi” će odmjeriti snage s ruskom Sinarom Ekaterinburg, dok će posljednji nastup u Lisabonu Omišani imati 5. prosinca protiv nizozemskog Hovocuba.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Poznat popis reprezentacije Slovačke za EURO!

Izbornik slovačke reprezentacije Marián Berky danas je odredio konačan popis 16 igrača za Europsko prvenstvo …

EURO 2022. | UEFA predstavila novu podlogu

Krovna europska nogometna organizacija UEFA predstavila je jučer novu podlogu na kojoj će se igrati …