8.8 C
New York
spot_img
spot_img

2.HMNL | Kako privesti kraju drugoligašku sezonu?

Objavljeno:

Tijekom ovoga tjedna bavili smo se pitanjem nastavka prvoligaškog natjecanja. Kroz razgovore s trenerima prvoligaških klubova pokušali smo saznati na koji način privesti kraju prvoligašku sezonu. Pitanje je to o kojem će biti dosta govora, a državni tajnik za sport Tomislav Družak najavio je žurne izmjene Zakona o športu, čime bi se stekli uvjeti za izmjene sustava natjecanja za ovu natjecateljsku sezonu. Jasno je da se natjecanje neće moći do kraja odigrati prema sustavu propisanom propozicijama natjecanja, te ostaje za vidjeti na koji će se način okončati sezona.

Sve rečeno odnosi se i na drugoligaško natjecanje, jer teško će i drugoligaši privesti sezonu kraju prema planiranom rasporedu. Sudbina drugoligaša u mnogočemu ovisi i o prvoligaškom natjecanju, jer klubovi koji napuste prvoligaško društvo krojit će sudbinu najugrožemnijih drugoligaša u borbi za opstanak. Primjerice, iz 2.HMNL-jug izravno ispada poslijednjeplasirana momčad, no ukoliko iz 1.HMNL ispadnu Split i Univeritas, 2.HMNL-jug bi trebala napustiti još dva kluba.

Prvaci regionalnih drugoligaških natjecanja po završetku regionalnih liga igraju drugoligašku ‘Ligu za prvaka’, no s obzirom na pandemiju korona-virusa pitanje je kada će se i kako odigrati to natjecanje. Također vrijedi reći kako bi ideja o proširenju 1.HMNL za slijedeću sezonu zasigurno naišla na plodno tlo kod drugoligaša, jer bi tada po svemu sudeći prvaci bili lišeni neizvijesnosti ‘Lige za prvaka’, dok bi najugroženiji izborili opstanak. Samim time, jasno je da će se najprije rješavati situacija kod prvoligaša, nakon čega će i drugoligaši doznati kako će se njihovo natjecanje privesti kraju.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave