AURELIA | “Žuto-crni” s visokim ciljevima u novoj sezoni

Nakon što smo proteklih tjedana predstavili nekoliko klubova 2.HMNL-jug i 2.HMNL-zapad, danas Vam predstavljamo vinkovačku Aureliu, jednog od ozbiljnih pretendenata na naslov prvaka 2.HMNL-istok.

Vinkovčani su u trenutku prekida prošle sezone zauzimali 4.mjesto, s tek 2 boda manje od drugoplasiranog dvojca (Brod 035 i Nova Gradiška), no valja spomenuti da su “žuto-crni” u trenutku prekida natjecanja bili u sjajnoj formi. Kao kruna sezone za Vinkovčane je došlo neslužbeno prvenstvo za mlađe uzrasne kategorije u Zagrebu, gdje su juniori Aurelie trijumfalno osvojili 1.mjesto.

Seniorska momčad Aurelie započela je s kondicijskim pripremama još početkom kolovoza, a početkom rujna nastupili su na jakom međunarodnom pripremnom turniru kod BiH-prvaka Salinesa. U odnosu na prošlu sezonu Aurelia u predstojeću sezonu ulazi osnažena s tri imena. To su Dominik Čičić, Emran Nerovčić i Antun Severović.

Dominik Čičić rođen je 12.siječnja 2002.godine, a dolazi iz Splita gdje je nastupao za kadetsku i juniorsku momčad. Čičić igra na poziciji pivota, a zanimljivo je da je već nastupao za “žuto-crne” na međunarodnom turniru u Francuskoj.
Antun Severović također igra na poziciji pivota, a u redove Aurelie dolazi iz Nove Gradiške. Severović je rođen 07.svibnja 1995.godine, a uz futsal-iskustvo u Novoj Gradiški ima i nogometno iskustvo gdje je između ostalih igrao i z amlađe uzrasne kategorije vinkovačke Cibalije.
Emran Nerovčić rođen je 15.ožujka 2002.godine, a u redove Aurelie dolazi iz Futsal Pule. Riječ je o brzom lijevonogom beku koji je prošle sezone nastupao za juniorsku i seniorsku momčad Futsal Pule. Dolazak Nerovčića uz već spomenuti dolazak Čičića potvrda je hvale vrijednog rada Aurelie, gdje ulažu u mlade igrače koji bi u budućnosti trebali biti kamen temeljac seniorske momčadi.

Svakako vrijedi spomenuti da su prošlosezonski juniori Fran Pedić, Romeo Sušac i Marko Pest-Mundvajl priključeni seniorima. Također spomenimo i jedan odlazak iz redova “žuto-crnih”. Dominik Jelinić pristupio je Aureliji na početku prošle sezone, no nakon samo jedne sezone više nije dio vinkovačke momčadi.

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Hrvoje Cvjetković: “Potrudit ćemo se da im pomrsimo račune.”

U petak se igra uzvratni susret četvrtfinala doigravanja u Dubrovniku gdje domaćin Square dočekuje aktualnog …

Marko Vuković: “Gladni smo uzvrata, te želimo majstoricu!”

U subotu se odigrala prava muška utakmica, prva utakmica četvrfinala u doigravanju za prvaka Hrvatske. …