Fabet kladionica

Futsal Olimpijac kompletirao momčad za novu sezonu!

Pred početak nove natjecateljske sezone drugoligaš iz Županje neumorno radi na pojačanjima. U  kategoriji ulaznih transfera ovo je klub koji ih broji uvjerljivo najviše. Predstavljeni su trener i nova pojačanja a prethodnih dana na stranicama kluba predstavljeno je novih pet igrača. Novim igračima tako su predstavljeni Nemanja Prodanović, Josip Mijić, Berislav Brnjić, Dalibor Jukić te Marko Stepić. Sva petorica dolaze iz redova MNK Brod iz Slavonskog Broda.

Prvi u zadnjem nizu pojačanja je Nemanja Prodanović, rođen 12.3.1992. godine u Tuzli. Futsal karijeru započeo je 2016. godine u MNK Brod 035, gdje se zadržao jednu sezonu. Nakon odigrane sezone prelazi u gradskog rivala MNK Brod gdje se ponovno zadržava sezonu. Vjernost „brodskim“ klubovima nastavlja i naredne sezone, ovaj put u rodnoj mu BiH, igrajući za KMF Brod iz kojeg i dolazi u redove Futsal Olimpijca.

Nastavak dovođenja iskusnih igrača održava se dolaskom Josipa Mijića. Rođen je 6.3.1987. godine u Slavonskom Brodu gdje je kao i ostatak pojačanja napravio prve futsal korake. Između dva gradska rivala 2012. izabrao je  prve korake napraviti u MNK Brod 035 gdje se zadržao punih 5 sezona. Gradski rival MNK Brod bio je Mijićeva destinacija sljedeće dvije sezone, da bi se, potom, vratio u matični klub, odigravši jednu sezonu. Nastavak na relaciji MNK Brod-MNK Brod 035 nastavlja se i 2020. godine kad se vraća u MNK Brod iz kojega i stiže u Županju.

Najiskusnije pojačanje dolazi iz Slavonskog Broda u liku Berislava Brnjića rođenog 9.7.1981. godine. Futsal počinje igrati 2012. godine u MNK Brod 035 za koji nastupa narednih 5 sezona. Futsal od 2017. godine nastavlja igrati u rodnom gradu, ovog puta u dresu MNK Broda. Kako u matičnom klubu tako i u gradskom rivalu provodi 5 sezona nakon kojih dolazi u Futsal Olimpijac.

Prvi pratitelj Brnjića po iskustvu je Dalibor Jukić, rođen 13.6.1985. godine u Slavonskom Brodu. Kao i prethodna pojačanja Jukić je karijeru započeo u momčadi Broda 035, a također kao i prethodna pojačanja po odlasku iz matičnog kluba seli u redove MNK Broda iz kojeg stiže u Županju.

Posljednji u nizu pojačanja je Marko Stepić, rođen 22.7.1987. godine u Slavonskom Brodu. Za razliku od budućih mu suigrača, futsal počinje igrati u MNK Velika Kopanica gdje je igrao od 2013. go 2016. godine. Po odlasku iz Kopanice seli u redove MNK Broda, koji je bio njegov posljednji klub prije dolaska u Olimpijac iz Županje.

Prije početka nove sezone kontaktiran je trener Alen Jelčić čiju izjavu prenosimo u cjelosti:
“Momčad je slagana kao spoj mladosti i iskustva, dovedeno je dosta kvalitetnih igrača koji se međusobno poznaju, što je recept za konkurentnu momčad ove sezone. Vjerujem da će Županja ove sezone imati konkurentnog drugoligaša, koji će svoje mjesto tražiti u vrhu tablice. Cilj je od prvog kola biti u korak s vodećim ekipama lige, kako bi se izborila jedinstvena druga liga koja kreće od sljedeće sezone. U tom smjeru cilj je raditi i na razvoju mlađih kategorija u klubu, kako bi se razvilo što više domaćih igrača. Dodatan vjetar u leđa očekujem od domaće publika, koja će prepoznati kvalitetan rad i pojačanja koja su ovog ljeta dovedena.”

O nama Davor Boždar

avatar
Davor Boždar je dio CROfutsal tima od kolovoza 2022. godine. Rođeni Županjac je apsolvent na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Raspored i najava 8. kola

Od petka do nedjelje na rasporedu su susreti 8. kola 2.HMNL-jug. Prethodnog vikenda natjecanje nije …

2.HMNL-Istok | Najava i raspored 8. kola

Iza nas je vikend odmora u 2. HMNL-Istok zbog odigravanja kup natjecanja. Ovaj vikend, točnije …