Fabet kladionica

I dalje bez napretka na Istoku

Jučer je u Ivankovu održan Plenum klubova 2. HMNL – istok na kojem nije postignut dogovor ili bolje rečeno rješenje o nastavku natjecanja juniora, a i nastavak proljetnog dijela seniorske lige dolazi u pitanje…..

Pored toga što je većina klubova nezadovoljna time što iz skupine istok iz lige mladeži ide samo jedan klub na državno prvenstvo, još veće je nezadovoljstvo zbog velikih troškova službenih osoba, pa je zaključeno da se u buduće delegiraju dva suca po mogućnosti što bliže mjestu igranja, te da se iznađe mogućnost smanjenja troškova prijevoza sudaca i delegata. Također će se uputiti poziv Županijskim nogometnim savezima na regiji Istok na kojem bi se razmatrala mogućnost financijske pomoći klubovima.

Zapisnik sa Plenuma donosimo u cijelosti.

DRUGA HMNL – SKUPINA ISTOK
NATJECATELJSKA GODINA 2014/2015
POVJERENIK ZA NATJECANJE
Ivankovo, 23.2.2015.

Plenum 2. HMNL-e skupina Istok

Mjesto: Ivankovo, prostorije UDVDR-a (u sklopu sportske dvorane Ivankovo),
Vrijeme: 23. veljače 2015. u 19:00 sati

ZAPISNIK

1. Otvaranje sjednice

1.1. Uvodna riječ – Smiljko Vranić, predsjedavajući Plenuma Klubova 2. HMNL-e Istok otvorio sjednicu i pozdravio sve nazočne.

1.2. Utvrđivanje kvoruma: Nazočni: MNK Aurelia;MNK Brod-Sl. Brod; MNK Ivankovo; MNK Našice; MNK Osijek;MNK Vinkovci;MNK Osijek Kelme- Osijek;MNK Brod 035 Simplex-Sl.Brod
MNK Mala mljekara- nije opravdao nedolazak
MNK NG Unitas – opravdao nedolazak

Sve odluke Plenuma biti će valjane.

1.3. Imenovanje zapisničara – zapisnik vodi Smiljko Vranić
1.4. Usvajanje predloženog dnevnog reda: jednoglasno usvojen prijedlog dnevnog reda.

2. Nastavak lige mladeži

AD2 – MNK Našice,g Mijić– klub nije za nastavak natjecanja juniora bez obzira kakva bude odluka IO HNS-a. Prijedlog Komisije je bio samo kap vode koja je prelila čašu nezadovoljstva i agonije u kojoj se klubovi Istoka nalaze. Suspendirani klubovi,troškovi koji su nastali u ovom dijelu natjecanja juniora te drugi dio kotizacije prema ŽNS-u upućuju na to da će biti upitno i natjecanje u kategoriji seniora.
MNK Vinkovci,g Đurić – nismo za to da se nastavi natjecanje juniora i slažu se sa prethodnom diskusijom.
MNK Aurelia,g Pinter – za nastavak natjecanja juniora ali pod uvjetom da se smanje troškovi prijevoza za suce i delegate te da iznađe nekakva mogućnost da se klubovima pomogne financijski oko nastavka natjecanja svih kategorija.
MNK Osijek,g. Čuturdić – nisu za nastavak natjecanja ali odigrati preostale utakmice juniora kao prijateljske utakmice bez sudaca i delegata,van okrilja HNS-a
MNK Ivankovo,g. Koštić – nastaviti natjecanje pod uvjetom da HNS ili Komisija oslobode klubove duga koji je nastao i financijski pomogne oko nastavka natjecanja svih kategorija.
MNK Brod – suglasni su sa svim prijedlozima klubova.
MNK Osijek Kelme,g. Vasilj – mišljenja su da nije trebalo obustaviti natjecanje juniora,te da su na Plenumu trebali biti predstavnici ŽNS-a jer isti dobivaju sredstva i za mali nogomet. Stoga predlažu da se uputi dopis ŽNS-ima na regiji Istok da se organizira sastanak sa čelnicima ŽNS-a te da se iznesu problemi koji tište klubove. Također su mišljenja da se ne treba preskakati ŽNS-i, a tek kada se iscrpe sve mogućnosti onda se treba obratiti, na uljudan i civiliziran način Komisiji pa i HNS-u.
Povjereniku za suđenje uputiti prijedlog da se delegiraju suci iz mjesta ili najbližeg mjesta igranja.
MNK Brod 035 Simplex,g. Čorluka- za nastavak natjecanja juniora i u
potpunosti se slažu sa prethodnom diskusijom g Vasilja.

3. Dogovor oko nastavka natjecanja seniora

Svjesni svih problema oko nastavka natjecanja te dugovanja službenim osobama u proteklom dijelu prvenstva, klubovi su zabrinuti kako će nastaviti natjecanje. Ako se uspije dogovoriti sa ŽNS-ima sastanak i pomoć klubovima to bi uvelike pomoglo oko nastavka natjecanja seniora u protivnom male su mogućnosti oko natjecanja drugog dijela seniora.

Zaključci:

Da se u buduće delegiraju dva suca po mogućnosti što bliže mjestu igranja.
Da se pokuša naći način kako smanjiti naknade i troškove prijevoza sucima i delegatima.
Da se uputi poziv Županijskim nogometnim savezima na regiji Istok na kojem bi se razmatrala mogućnost financijske pomoči klubovima
HMNL Istok

4. Razno
Predstavnici Klubova iscrpili pitanja po točkama dnevnog reda.

Povjerenik za natjecanje 2. HMNL-e Istok
Smiljko Vranić v.r.

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Uspinjača Gimka ostvarila uvjerljivu pobjedu

Jučer je odigrana posljednja utakmica 10. kola 2.HMNL-zapad u kojoj je Uspinjača Gimka opravdala ulogu …

1.HMNLŽ | Uvjerljive pobjede Dinama i Alumnusa!

Jučer su odigrane dvije utakmice 1.HMNL za žene. U zaostaloj utakmici 2. kola igračice Dinama …