Prigovor MNK Vinkovci povodom neodigranog susreta u Novoj Gradišci

Utakmica 6. kola 2. HMNL-istok NG Unitas – Vinkovci koja se trebala odigrati u Novoj Gradišci u ponedjeljak 24. studenog s početkom u 17,30 sati nije odigrana iako su Vinkovčani došli, doduše s zakašnjenjem ali su domaćini odbili igrati. Kako smo saznali u službenom zapisniku stoji da se gostujuća momčad MNK Vinkovci nije pojavila u dvorani do 18,10 sati i zato je ista otkazana. Povodom istog donosimo vam službeni prigovor MNK Vinkovci u cijelosti pa sami prosudite.

Povjerenik za natjecanje g. Vranić
Disciplisnki sudac g. Zovak
Povjerenik za suđenje g.Berger

Očitovanje/prigovor na neodigranu utakmicu 6.kola 2. hmnl istok između Mnk NG Unitas – Mnk Vinkovci

Povodom nesvakidašnjeg događaja radi kojeg nije odigrana utakmica između Unitasa iz Nove Gradiške i gostiju iz Vinkovaca prinuđeni smo reagirati. Usprkos zakazanoj utakmici u neuobičajenom terminu, ponedjeljkom u 17.30, radi čega gostujući klub po Propozicijama natjecanja mora dati suglasnost da pristaje igrati, Mnk Vinkovci je upravo to i učinio, dakle složio se oko igranja u ovome terminu, a sve iz razloga jer ima razumijevanja na probleme na koje klubova nailaze radi osiguravanja dvorane za natjecanje.

Upravo zbog ovakvog nezgodnog termina za sve goste nastaju poteškoće prilikom dolaska u Novu Gradišku iz razloga obveza na poslu , školi, fakultetu i sl. Momčad Mnk Vinkovci je iz Vinkovaca krenula u 15.55. Nažalost već na izlasku iz Vinkovaca smo zbog radova na cesti (lako provjerljivo) morali ići obilaznim, dužim putem i sporijom cestom zbog čega smo izgubili oko 40-ak minuta. Znajući to odmah smo već oko 16.30, dakle sat ranije od zakazane utakmice obavijestili predstavnika domaćina, a ujedno i delegata na utakmici g. Žakulu i Povjerenika za natjecanje g. Vranića, kako ćemo kasniti oko pola sata. Gosp. Žakula mi je odgovorio da razumije nastalu situaciju i da će pričekati, a g. Vranić da ćemo igrati kad već dođemo. U još dva ili tri navrata tokom vožnje mi je sve ovo telefonski ponovljeno.

U međuvremenu kako bi što manje izgubili na vremenu svi igrači Vinkovaca su se skinuli u opremi već u samom autobusu, no kad smo stigli u samu dvoranu u 18.04 nam je delegat i ujedno predstavnik kluba gos. Žakula samo rekao: “ništa od utakmice, ja sam svojima rekao da se odu obući”, ignorirajući da smo cijelim putem preko telefona Povjerenik natjecanja g.Vranić, delegat-predstavnik kluba g.Žakula i ja osobno se dogovorili da nas se pričeka. Da stvar bude tragikomičnija neki od igrača Unitasa su pokraj naših igraća također u opremi u dvorani igrali nogomet, a suci su tek koji metar dalje bili u svlačionici. Nitko od njih nije imao volje i želje za utakmicom. Niti igraći, niti suci i ponajmanje delegat-predstavnik kluba.

Sam zapisnik utakmice nismo dobili no navodno je tamo upisano kako se goste čekalo do 18.10 (čak je uslikan i nečiji sat -što god to značilo), što je teška neistina jer se predstavnik Mnk Vinkovci, g. Haluška se sa mnom iz dvorane stojeći pokraj delegata čuo telefonom oko 18.05, a ja već sljedeći minut sa povjerenikom natjecanja g.Vranićem. Sve ovo može potvrditi sam povjerenik natjecanja g. Vranić. Dakle nemoguće je da nas nije bilo u dvorani kao što je navedeno u zapisniku pa pretpostavljamo da je zapisnik već unaprijed ispisan s jasnom nakanom da se utakmica ne odigra.
Stoga se pitamo zašto se natječemo, ako se neki svim silama trude da se utakmica ne odigra. Gdje je nestao fair play, moral, na kraju krajeva pa zadnje treba biti rješenje da se utakmica ne odigra. Smatramo da nam je učinjena velika sportska nepravda i da smo oštećeni. Odgovorni su isključivo delegat-predstavnik kluba g.Žakula i suci jer su u kontaktu bili s povjerenikom g. Vranićem koji im je rekao da nas se pričeka.

Nevjerojatno je da smo svi bili u dvorani i da domaćin (g.Žakula) i delegat (opet g.Žakula) nije htio igrati utakmicu. Još je nevjerojatnije da je g. Žakula i mjeritelj vremena i delegat od strane HNS-a i predstavnik kluba (on naime sam donosi i odnosi iskaznice igrača, potpisuje zapisnik ispred kluba, isplaćuje suce, valjda onda i sebe). Apsurdno je da g. Žakula predstavlja i zastupa Unitas NG na Plenumu klubova i u samom natjecanju, pa tako ispada da se sad Mnk Vinkovci mora žaliti na više adresa radi jedne te iste osobe (vodstvu natjecanja na rad delegata, ali i njemu osobno jer zastupa klub). I to sve iz razloga što ta jedna te ista osoba sama odlučuje iskorištavajući svoj položaj na način kako joj odgovara.

Radi svega tražimo da se ispita odgovornost domaćina kao i sve okolnosti oko ovog događaja te da se ustanovi krivica i utakmica da registrira 0:3 u korist gostiju odnosno u korist Mnk Vinkovci.

U 2. Hmnl istok niz je slučajeva gdje su momčadi , ali i suci kasnili, ali ih se čekalo, a sve kako bi utakmica bila odigrana jer samo je to smisao ovoga natjecanja.

Primjer je utakmica između Vinkovaca i Ivankova koja je kasnila pola sata jer su kasnili suci. Pamtimo i slučaj gdje suci nisu bili obavješteni o našoj utakmici pa nam je utakmicu odsudio jedan sudac velikog nogometa iz publike, no za ovakav slučaj da su svi akteri u dvorani, a da se utakmica ne odigra nikad nismo čuli.

Isti taj Mnk Unitas NG svake sezone radi što manjih troškova izbjegne igrati Kup natjecanje ili otići na udaljenija gostovanja bilo s juniorima bilo sa seniorima, a da se nikad pritom ozbiljno ne sankcionira. Baš Unitas Ng je nama prije dvije sezone otkazao susret jer mu se navodno na putu pokvario kombi. Slično situaciju od Mnk Unitas NG su doživjeli i još neki klubovi koji će to lako potvrditi ako uztreba. Stoga se još jednom pitamo zašto Mnk Unitas NG uopće nastupa u ligi, ako uporno iz sezone u sezonu izbjegava sportske utakmice i troškove i obveze koje one nose?

S poštovanjem
Vinkovci 25. studenog 2014.
Mnk Vinkovci
sp.dir. Ivica Aničić

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

Odgođen kvalifikacijski dvoboj između Danske i Ukrajine!

Dvoboj 1. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Ukrajine i Danske koji se trebao odigrati …

2.HMNL-istok | Slatina slavila protiv Autodijelova Tokić

U jučer odigranom susretu 14. kola 2.HMNL-istok Slatina je slavila protiv Autodijelova Tokić rezultatom 8:3, …