Fabet kladionica

TRANSFERI | Horvat i Petrušić iz Osijeka pristupili slovačkoj Prievidzi!

Osječki drugoligaš suvereno je osvojio jesenski naslov 2.HMNL-istok, no u pohodu na povratak u prvoligaško društvo momčad Saše Voldia ulazi znatno oslabljena. Naime, Zvonimir Horvat i Filip Petrušić napustili su “bijelo-plave” i pristupili slovačkom prvoligašu Prievidzi.

Zvonimir Horvat rođen je 10. rujna 1991. godine u Osijeku, gdje je paralelno s nogometom načinio i prve futsal korake. Nakon nastupa za lokalnu Arecu, od ljeta 2011. godine Horvat nastupa za Osijek Kelme, a u zimskom prijelaznom roku sezone 2015/2016 uslijedio je prvi inozemni angažman u grčkom AEK-u. Nakon polusezone u Grčkoj, Horvat se vraća u Osijek, no već iduće sezone dolazi do novog inozemnog angažmana i odlaska u njemački Stuttgart. Nakon pola sezone u Stuttgartu i godinu dana u Portus Pforzheimu, Horvat se u zimskom prijelaznom roku sezone 2017/2018 vraća u Hrvatsku osnaživši Vrgorac. U dresu “nebeskoplavih” Horvat se zadržao tek pola sezone, da bi uslijedio novi povratak u Osijek gdje se zadržao sezonu i pol. Uslijedio je novi odlazak iz Osijeka, ovoga puta u njemački Stuttgarter, da bi se prošlog ljeta popularni Nono vratio u Osijek kao pojačanje za povratak u 1.HMNL. No ipak, Horvat se neće s “bijelo-plavima” boriti za plasman u prvoligaško društvo…

Filip Petrušić je rođen 28. prosinca 2000. godine. Futsalom se počeo baviti 2016. godine upravo u Osijeku, u kojem se zadržao do listopada 2018. kada prelazi u vinkovačku Aureliju. U klubu se zadržao svega tri mjeseca nakon čega je uslijedio povratak u Osijek. Uz njegove nastupe u dresu Osijeka, Filip je bio i član hrvatske U-19 reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Latviji. Početkom rujna 2020. godine Petrušić je otišao u njemački Stuttgarter, da bi se prije godinu dana vratio u Osijek u pokušaju da pomogne svom klubu izboriti opstanak u 1.HMNL. No sada je došlo vrijeme za novi odlazak, te velike brige za “bijelo-plave” koji trebaju nadomjestiti odlazak stožernog dvojca.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …