TRANSFERI | Mijić novi igrač Aurelije, petorica potpisala višegodišnje ugovore!

Nakon što je Futsal klub Osijek jučer na svojoj službenoj Facebook stranici objavio kako Matias Mijić napušta klub danas smo saznali gdje će nastaviti svoju futsal karijeru. Mijić će tako sljedeće sezone nastupati za Aureliu koja je krajem prošlog mjeseca objavila i kako je obnovila ugovore s tri mlada igrača, a još dva izdanka njihove škole su potpisala svoje prve ugovore.

Matias Mijić je rođen 6. kolovoza 1993. godine te je futsal karijeru počeo 2015. godine u Osijeku čiji je dres nosio proteklih šest sezona tako da će mu Aurelia biti drugi klub u karijeri. Mijić iza sebe ima i tri nastupa za seniorsku reprezentaciju u 2017. godini. U protekloj sezoni je u 1. HMNL postigao jedan pogodak te je još jedan dodao u kup-natjecanju. Bit će sigurno pojačanje za Vinkovčane koji imaju ambicije osvojiti 2. HMNL – Istok.

Članovi hrvatske mlade reprezentacije Romeo Sušac, Marko Pest-Mundvajl i Fran Pedić su prošle sezone potpisali svoje prve ugovore s ovim vinkovačkim drugoligašem, a krajem prošlog mjeseca su potpisali i višegodišnje ugovore.

Romeo Sušac je na prošli mjesec odigranom Futsal Week U19 turniru bio najbolji igrač naše reprezentacije te se našao i u drugoj najboljoj momčadi turnira. Rođen je 28. kolovoza 2002. godine u Vinkovcima te je futsal karijeru počeo u rodnom gradu i u klubu u kojem je od 2018. godine. Iza sebe ima sedam nastupa i tri pogotka za našu U19 reprezentaciju. U prošloj sezoni je postigao 36 pogodaka od čega 9 u kupu.

Marko Pest-Mundvajl je rođen 20. kolovoza 2002. godine, a futsal karijeru je počeo u Vinkovcima 2016. godine te je u klubu bio godinu dana nakon čega prelazi u Aureliu. Trebao je nastupiti na Futsal Week turniru, ali ga je korona spriječila. U prošloj sezoni je postigao dva pogotka od čega jedan u kupu.

Fran Pedić je rođen 7. kolovoza 2002. godine, a karijeru je započeo upravo u Aurelii 2017. godine. Za mladu reprezentaciju prošli mjesec nije nastupio zbog ozljede. Prošle sezone je postigao jedan pogodak.

Svoje prve ugovore s Aureliom su potpisali Duje Dragun, srebrni reprezentativac, i Petar Pedić koji je dobar dio prošle sezone bio i kapetan momčadi.

Duje Dragun je rođen 6. travnja 2000. godine, a futsal karijeru je počeo 2017. upravo u Aurelii. Iza sebe ima 10 nastupa za U19 reprezentaciju i srebro iz Latvije. U prošloj sezoni je postigao 8 pogodaka od čega 7 u prvenstvu.

Petar Pedić je rođen 28. srpnja 1999. godine, a futsal karijeru je počeo u Aurelii 2015. godine. Tijekom 2019. godine je imao polugodišnju epizodu u Osijeku nakon koje se vraća u svoj matični klub. U prošloj sezoni je postigao 13 pogodaka od čega 11 u prvenstvu.

Trener prve momčadi, Kristian Šoštar je za službenu klupsku stranicu o ovih pet mladih igrača rekao sljedeće:

“Iznimno sam zadovoljan angažmanom kluba na potpisivanju novih ugovora. To je još jedan pokazatelj koliko napredujemo iz godine u godinu. Zasigurno je da su dečki zaslužili ugovore, a cilj nam je i ostale naše igrače nagraditi ugovorima. Želimo prvu ligu, a prvi korak ka tome je zadržavanje naših najboljih igrača što ćemo i učiniti.”

O nama Marin Kraljević

avatar
Marin Kraljević je novinar i voditelj marketinga na CROfutsal portalu. 30-godišnji magistar komunikacijske i informacijske tehnologije radi na portalu od lipnja 2020. godine.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Split uvjerljiv protiv Heroja 2007

Jučer su na rasporedu bila dva susreta 2. kola 2.HMNL-jug, no odigran je tek jedan. …

2.HMNL-zapad | “Taurusi” slavili na gostovanju kod Uspinjače Gimke!

U derbiju 2. kola 2.HMNL-zapad jučer je Futsal Gorica slavila na gostovanju kod Uspinjače Gimke …