18.6 C
New York
spot_img
spot_img

CROfutsal uz Petrinjčicu i Sisciu!

Objavljeno:

Velika tragedija zadesila je jučer područje središnje Hrvatske, a ponajviše Sisačko-moslavačku županiju. Niz potresa od kojih je najsnažniji magnitude 6,4 po Richteru s epicentrom 3 km od Petrinje prouzročio je golemu materijalnu štetu, a na žalost izgubljeni su i ljudski životi. Događaj je to koji je ujedinio cijelu Hrvatsku. Hrvatski narod po tko zna koji put je pokazao veliko srce kada je to najpotrebnije.
Na području potresom najpogođenijeg područja djeluju dva kluba koji su dio naše futsal-zajednice. Riječ je o MNK Petrinjčica iz Petrinje, te MNK Siscia iz Siska. Kontaktirali smo stoga predstavnike Petrinjčice i Siscie kako bismo uvidjeli kako se novonastala situacija odražava na funkcioniranje klubova.

 

 

Goran Orešković iz Petrinjčice nam je rekao kako su svi igrači dobro, no pretrpljena je velika materijalna šteta. Zahvalio se svima na podršci, od klubova, delegata i sudaca do službenih osoba i djelatnika HNS-a. Orešković nam je rekao kako im je obećana pomoć u vidu donacija, sportske opreme i ostalog, te je pozvao sve raspoložene da pomognu klubu donacijom na dolje priloženi broj računa:

“MNK Petrinjčica” – Petrinja
ul. Ivana Gundulića 2
44250 Petrinja
IBAN: HR8124070001188013273
OTP BANKA d.d. Split

 

Kontaktirali smo i Elvisa Gudeca, predsjednika MNK Siscia, koji je ujedno i predsjednik županijske Komisije za mali nogomet. Gospodin Gudec nam je rekao kako je teško sada govoriti o klubu kada su ugroženi domovi tisuće ljudi. U tom kontekstu Gudec nam govori kako je iz današnje perspektive bespredmetno govoriti o dvobojima 1.HMNL za žene koji ih očekuju već za 7-10 dana. Zaista, Siscia bi po rasporedu već 06.siječnja trebala ugostiti MC Plus, dok bi 3 dana kasnije Siscia trebala gostovati u Karlovcu. Pitanje je u kakvom je stanju dvorana u Sisku, a sigurno je da u ovoj situaciji u klubu ne mogu razmišljati o organizaciji utakmice kada postoje prioritetnije životne stvari. Gudec nam je rekao kako je dobio podršku brojnih prijatelja iz futsala, te je izrazio nadu da će HNS odgoditi predstojeće susrete Siscie u 1.HMNL za žene.

 

“MNK Siscia” – Sisak
Trg grada Heidenheima 1
44000 Sisak
IBAN: HR3323600001102847484
OIB: 64300915513
Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave