Danas započinje 2.HMNL-jug dvobojem u Trogiru!

Drugoligaška sezona na jugu Hrvatske započinje već danas, kada će se u trogirskoj dvorani “Vinko Kandija” sastati novi drugoligaši – Trogir i Šibenik 1983. Dvoboj je to dojučerašnjih županijskih ligaša, gdje su Šibenčani trijumfirali u svojoj županiji, a Trogirani su plasman u drugoligaško društvo izborili naknadno zahvaljujući odustajanju od natjecanja druge momčadi Split Tommyja. Šibenčani su zanimljiv klub koji su osnovali navijači, a s pojačanjima koja su pristigla ovog ljeta vjerujemo kako će biti u najmanju ruku stabilan drugoligaš. Trogirani su pak još enigma, te ćemo tek vidjeti njihov domet, no sigurno je da je primarni cilj kluba izboriti opstanak.
Sutra su na rasporedu nova dva susreta. Na Murteru Heroji 2007 gostuju kod Jezera, dok Kijevo u Kninu dočekuje Murter. Zanimljivo je kako je ždrijeb u dva para spojio momčadi iz šibenske županije… Heroje 2007 i Jezera očekujemo i ove sezone u gornjem dijelu ljestvice. Kijevo je pak od prošle sezone u padu, te ostaje za vidjeti mogu li se stabilizirati. Murter je pak prošle sezone bio u donjem dijelu ljestvice, gdje ih očekujemo i ove sezone.
Torcida i Mejaši na splitskim će Gripama odigrati gradski derbi. Obe su momčadi lani vodile borbu za opstanak, pogotovo Mejaši koji su se spasili dobrim rezultatima u završnici sezone. S obzirom da su i Torcida i Mejaši ostali bez nekih bitnih igrača, očekujemo ih i ove sezone u donjem dijelu ljestvice.
Kao izraziti favorit u novoj sezoni figurira omiški Olmissum. Ionako snažna momčad dodatno je ojačana, te vjerujemo kako će s Dujom Maretićem na klupi čvrsto držati vrh ljestvice. U dvoboju 1.kola dojučerašnji županijski ligaš ne bi smio biti velika prepreka, no zasigurno je riječ o momčadi koju treba respektirati, pogotovo ako znamo da su u županijskom natjecanju bili izuzetno uvjerljivi.
U ponedjeljak je na rasporedu poslijednji susret 1.kola u kojem se sastaju splitske momčadi Genius i Hajduk. Genius je s brojnim pojačanjima skrenuo na sebe pozornost, te vjerujemo kako bi mogli biti vrlo dobro plasirani ove sezone. Teško da mogu ugroziti Olmissum, no momčad je to koja ima “glavu i rep”, spoj mladosti i iskustva, što je uvijek bila vrlo dobra kombinacija. Hajduk također očekujemo u gornjem dijelu ljestvice, izvan borbe za prvaka, no daleko od borbe za opstanak.
Na koncu, još jednom napominjemo kako je nakon 9-godišnjeg “mandata” Marinka Tadić-Šutre na mjesto povjerenika za natjecanje došao Miroslav Dugeč, te vjerujemo kako ćemo i s novim povjerenikom ove sezone imati uspješnu suradnju. Također napominjemo kako na našim stranicama možete pratiti raspored i rezultate svih susreta 2.HMNL-jug.

1.KOLO

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

SUPERKUP | Olmissum – Uspinjača 25. rujna u Omišu!

Prvak 1. Hrvatske malonogometne lige, Olmissum i osvajač Hrvatskog malonogometnog kupa, Uspinjača Gimka će 25. rujna s početkom …

SP 2021 | Predstavljena službena maskota!

Naša U19 reprezentacija je prošle godine u Latviji osvojila povijesno europsko srebro. Sljedeće godine se …