Fabet kladionica

INTERVJU | MNK Jesenje postaje Futsal klub Zagorje!

Nova sezona donijela je brojne transfere i promjene, a značajna promjena dogodila se u MNK Jesenju. Staro ime odlazi u povijest jer od ove godine pratimo MNK Zagorje. Osim novog imena klub ima novo vodstvo i vizualni identitet. U razgovoru za CROfutsal.com Goran Malogorski, novi predsjednik kluba otkriva nam više o svim novostima i planovima za predstojeću sezonu.

Futsal Zagorje (@futsalzagorje) TikTok | Watch Futsal Zagorje's Newest TikTok Videos

Za početak bih Vas zamolila da nam se predstavite. Tko ste i odakle Vas u futsalu?

Moje ime je Goran Malogorski, predsjednik Futsal kluba Zagorje. Ulazak u sam futsal nije mi nepoznanica. Branio sam boje nekoliko futsal klubova. Eto, sada je došlo vrijeme da se ostavim igračkih dana i svoju ljubav prema futsalu nastavim davati u organizaciji Kluba. Želja mi je da svojim iskustvom, voljom i strašću prema futsalu pomognem Klubu da napreduje.

Kako je došlo do odluke o promjeni imena?

Smatram da je do same promjene imena bilo pitanje vremena kad će doći jer Jesenje kao mala općina teško da može i hoće financijski pratiti zahtjeve futsala u Hrvatskoj. Ovom promjenom postajemo marketinški neutralniji i pokrivamo veće područje, brendiramo Hrvatsko Zagorje na futsal karti.

Što biste istaknuli kao najveće promjene u klubu?

Najveća promjena i najzvučnije je svakako novo ime i grb, prerasli smo jednu malu općinu i sada predstavljamo Hrvatsko Zagorje. Igrački kadar nam je od samih početaka iz cijelog Zagorja, a sad ćemo i u Upravu uključiti ljude iz Zagorja te ćemo sponzorski i marketinški pokrivati šire područje.

Tko se sve krije iza promjena?

Iza same promjene zapravo i nije bilo nekih imena. To je bilo mišljenje, a na kraju i odluka većine članova kluba. Vjerujemo da će promjena imati pozitivan učinak za sam razvoj i napredak kluba.

Kakve su reakcije igrača na novonastalu situaciju?

Po prvim dojmovima mogu reći da su reakcije igrača pozitivne. Sad svi nalaze svoj identitet u Klubu, jer svi smo Zagorci. Do sad kada smo bili Jesenje, onda se tu vidio poznati zagorski jal, pa je bilo komentara “Ja nisam Jesejanec, ja sam Đurmančanec, Petrovčan, Krapinec…”, a sada smo svi Zagorci!

Koji su ključni ciljevi i planovi za predstojeću sezonu?

Što se tiče rezultatskih ciljeva moram priznati da nam oni trenutno nisu u prvom planu i nisu imperativ, što ne znači da ne želimo biti što bolji pa čak i među ekipama koje su na vrhu. Imamo dobar i mladi igrački kadar koji čine igrači juniorske ekipe koja je prošle godine igrala završnicu prvenstva Hrvatske uz prošlogodišnjeg najboljeg igrača lige Filipa Hanžića te nekoliko kvalitetnih povratnika u ovu ekipu tako da se imamo čemu nadati. Nažalost, malo kasnimo sa pripremama zbog cijele situacije oko samog kluba, ali svi su spremni za rad i veselimo se početku prvenstva. Trenutno ono što nam je svima prioritet u Upravi je presložiti Klub, uključiti neke nove ljude, više raditi na samoj promociji kluba, licencirati nove trenere, uključiti i neke nove sponzore. Mislim da se prijašnjih godina moglo više raditi na tim područjima tako da ćemo im se idućih godina više posvetiti.

Što mislite kako će promjena imena utjecati na navijače?

Isto kao i kod igrača vjerujem da će promjena imena imati pozitivan utjecaj na navijače iz istog razloga kao što sam već rekao, svi smo mi Zagorci. Navijači će imati veći osjećaj pripadnosti Klubu.

Imate li, za kraj, neku poruku za naše čitatelje i navijače Vašeg kluba?

Poruka svim čitateljima je da nas prate i navijaju za nas! Zagorci smo ljudi pravi kaj nam pak moreju, vsi dolaze, vsi prolaze, al Zagorci ostajeju. Pozdrav svim vašim čitateljima uz stihove Radeka Brodareca!

O nama Antonia Radoslović

avatar
Antonia Radoslović je dio CROfutsal tima od kolovoza 2022. godine. Magistra je socijalne pedagogije i iz Rijeke je.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | Raspored i najava 8. kola

Od petka do nedjelje na rasporedu su susreti 8. kola 2.HMNL-jug. Prethodnog vikenda natjecanje nije …

2.HMNL-Istok | Najava i raspored 8. kola

Iza nas je vikend odmora u 2. HMNL-Istok zbog odigravanja kup natjecanja. Ovaj vikend, točnije …