Fabet kladionica

VIDEO | AFC Universitas – plodonosni spoj sporta i obrazovanja

Debitant u 2. HMNL-jug, Akademski futsal klub „Universitas“, svojim je rezultatima kroz prva tri kola natjecanja dokazao plodonosni spoj sporta i obrazovanja. Trenutno drže treće mjesto na tablici sa sedam osvojenih bodova, a posebnost ove ekipe u odnosu na sve druge u ligi leži u činjenici kako se radi o studentima i alumnijima Sveučilišta u Splitu. Naime Akademski futsal klub „Universitas“ Split, plod je dugotrajnog rada na realizaciji i emancipaciji studentskih, odnosno sveučilišnih sportskih klubova, a ambicije za budućnost su svakako visoke.
Sukladno novoj Strategiji Sveučilišta u Splitu, koja sveučilišni sport prepoznaje kao važan faktor akademske zajednice, klub je prethodnih godina brinuo samo o natjecanjima futsal ekipe Sveučilišta u Splitu unutar sustava sveučilišnog sustava sporta, odnosno u UniSport Futsal ligi, no, kako bi ekipa postigla kontinuitet te dosegla višu razinu izvedbe, klub je prošle godine u okviru županijske lige započeo s natjecanjima u sustavu nacionalnog sportskog saveza.

Fotografija AFC Universitas - Split.

Za kormilom AFC „Universitas“ trenerski je tandem u sastavu Marin Mandić – Tonći Bokan Pelicarić, a boje svih splitskih studenata na terenu brane Mirko Nikolić (Pomorski fakultet), Ante Mijić (Ekonomski fakultet), Ivan Tustonjić (Kineziološki fakultet), Ante Crnjac (Kineziološki fakultet), Antonio Grubelić (Kineziološki fakultet), Dino Peša (Odjel za zdravstvene studije), Mario Nazlić (FESB), Igor Šuljić (FESB), Boris Perković (Odjel za stručne studije), Ivan Bezmalinović (Kineziološki fakultet), Ante Rađa (Kineziološki fakultet), Mario Taći (Kineziološki fakultet), Nikola Moro (Pomorski fakultet), Ante Peša (Ekonomski fakultet), Jadran Kirevski (Kineziološki fakultet), Marin Roguljić (RGNF), Viktor Goreta (Kineziološki fakultet), Ante Moro te kapetan i bivši reprezentativni golman,
Franko Bilić.
Da su priča iza Universitasa i klupske ambicije ozbiljne, potvrđuje i najpoznatiji hrvatski izbornik,
Bernard Perić (alias Dena), koji je ovu jedinstvenu ekipu predstavio i na jedinstveni način.

„Sveučilišni klubovi imaju veliku perspektivu u amaterskim i polu-amaterskim sportovima te zaista
omogućuju mladim i perspektivnim sportašima ono njima najvažnije, a to je da nimalo ne zaostajući u
sportskom razvoju, s 23 godine mogu imati tuljac i zvanje u ruci te se profesionalno posvetiti sportu
ili se tražiti unutar struke“ – poručili su iz Splitskog sveučilišnog sportskog saveza.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …