logo 1. HMNL
1. HMNL

1.HMNL | Analiza: rasplet na vrhu i na dnu

Natjecanje u 1.HMNL došlo je do samoga kraja regularnog dijela natjecanja. Davno nismo imali ovako uzbudljivu sezonu, gdje je bilo izuzetno teško predvidjeti rezultate. Što možemo očekivati u naredna 2 kola? Nacional i Murter su na koračić od pozicija br.1 i br.2, no ostale pozicije unutar top-6 su itekako otvorene. Na dnu je također jako zanimljivo: između Kijeva, Uspinjače i Novog Marofa tražimo novog drugoligaša!
CROfutsal Vam ekskluzivno donosi analizu poslijednja 2 kola uz kratka predviđanja!

CROfutsal 1.HMNL logo
1. HMNL

NACIONAL: 42 boda (Novo Vrijeme Apfel, SOLIN VELTINS)

Nacional je vodeći na ljestvici s 3 boda više u odnosu na drugoplasirani Murter. Za potvrdu 1.mjesta “novinarima” je u naredna 2 susreta dostatna jedna pobjeda. U slijedećem kolu Nacional ide u goste u Makarsku, gdje ih očekuje zahuktalo Novo Vrijeme. Susret je to dvije momčadi u najboljoj formi i po mnogima danas najkvalitetnije momčadi lige. U poslijednjem kolu u goste Nacionalu dolazi Solin Veltins koji ovog proljeća bilježi razočaravajuće rezultate.
CROfutsal prognozira: Nacional će u doigravanje kao “proljetni prvak”. Teško će do bodova u Makarskoj, no u poslijednjem kolu trebali bi do pobjede za potvrdu 1.mjesta!

Nacional

MURTER: 36 bodova (Alumnus, NOVI MAROF)

Dvojbe oko 1.mjesta mogle bi biti razrješene već u slijedećem kolu ukoliko Murter ne pobjedi u gostima kod Alumnusa. Težak je to ispit za momčad Mladena Perice-Štrle, a eventualnim porazom Murter bi potvrdu 2.mjesta tražio u poslijednjem kolu protiv Novog Marofa, kojem su bodovi potrebni u borbi za opstanak. Remi s Alumnusom za Murter bi značio oproštaj od 1.mjesta, ali i potvrdu 2.mjesta…
CROfutsal prognozira: Murter će također izravno u polufinale. Ukoliko i izgube od Alumnusa, kod kuće s Novim Marofom ne bi smjelo biti problema.

murter

ALUMNUS: 31 bod (MURTER, Square)

Alumnus teoretski može do 2.mjesta, no “studenti” su zasigurno svjesni da je pimat zadržati 3.mjesto. Za to su im u preostala 2 kola potrebna 4 boda. Susreti kod kuće s Murterom i u gostima kod Squarea nisu ni malo lagan raspored, a eventualne kikseve Alumnusa čekaju Solin i Novo Vrijeme koji pretendiraju na 3.mjesto!
CROfutsal prognozira: Alumnus će zadržati 3.mjesto i najpovoljniji raspored u četvrtfinalu!

Alumnus

SOLIN VELTINS: 29 bodova (KIJEVO JAKO SPORT, Nacional)

Solin je nakon sjajne jeseni ovo proljeće u velikom padu. Prva 2 mjesta su izgubljena, a u preostala 2 kola odlučuju o plasmanu uoči doigravanja. Najprije će u svojoj dvorani dočekati “davljenika” Kijevo, a u poslijednjem kolu gostuju kod Nacionala. Protiv oslabljenog Kijeva za očekivati je pobjedu, no kod zahuktalog Nacionala teško će Solin do bodova.
CROfutsal prognozira: Pobjeda protiv Kijeva neće biti dovoljna. Solin će u doigravanje s 5.mjesta!

Solin Veltins vs Novo Vrijeme Apfel

NOVO VRIJEME APFEL: 28 bodova (NACIONAL, Uspinjača)

Novo Vrijeme se u poslijednja 2 kola susreće sa zagrebačkim klubovima. Momčad Ivice Osibova može do 3.mjesta ukoliko Alumnus u preostala 2 kola ne osvoji 4 boda. Teoretski “apfelovci” mogu i pasti na 6.mjesto, no malotko vjeruje u takav scenarij, s obzirom na njihovu sjajnu formu…
CROfutsal prognozira:  Novo Vrijeme nastavlja s pobjedama, no to će biti dostatno “samo” za 4.mjesto uoči doigravanja.

Novo Vrijeme slavi pobjedu

OSIJEK: 24 boda (SQUARE, Vrgorac GTP)

S 2 pobjede Osijek teoretski može i do 4.mjesta, no to bi bio zaista nevjerovatan scenarij! Doigravanje još nije osigurano, a susret u Zrinjevcu protiv Squarea trebao bi odrediti poslijednjeg četvrtfinalista. Remijem u tom susretu, gostovanje u Vrgorcu u poslijednjem kolu nosilo bi teret doigravanja.
CROfutsal prognozira: U Osijeku gosti teško dolaze do bodova, te će Osijek protiv Squarea osigurati doigravanje.

Osijek

VRGORAC GTP: 23 boda ( -, OSIJEK)

Vrgorac je pobjedom u Kninu oživio nadu za doigravanje. Doduše, ne ovise sami o sebi, ali teoretski je moguće i nije ni malo neostvarivo. Osijek ne bi smio pobijediti Square u slijedećem kolu da bi Vrgorac u poslijednjem kolu s Osijekom igrao za doigravanje. Remi Osijeka i Squarea rezultat je koji u Vrgorcu priželjkuju. Pobjedom Squarea, Vrgorac bi u poslijednjem kolu trebao i njihov kiks kod kuće s Alumnusom.
CROfutsal prognozira: Pobjeda protiv Osijeka neće biti dostatna za doigravanje. Vrgorac će ostati za korak prekratak…

Vrgorac GTP

SQUARE: 22 boda (Osijek, ALUMNUS)

Square je dugo bio unutar doigravanja, no nakon sjajne pobjede kod Solina uslijedio je veliki pad. No “gospari” su i dalje u igri. S 2 pobjede Square je sigurno “unutra”, no koliko je za očekivati da se uslijed krize Square upiše pobjede na preostala 2 zahtjevna susreta…?
CROfutsal prognozira: Porazom od Osijeka doigravanje će ostati nedostižno, a samim time i ishod susreta s Alumnusom u poslijednjem kolu.

square

KIJEVO JAKO SPORT: 17 bodova (Solin Veltins, – )

 Borbu za opstanak predvodi Kijevo koji je zakomplicirao svoju situaciju prošlotjednim porazom kod kuće od Vrgorca. Kijevo do kraja ima tek jedan susret u gostima kod Solina i lako bi se moglo dogoditi da ostanu na sadašnjih 17 bodova. Tim više što će protiv Solina nastupiti bez nekoliko standardnih igrača… Bitno je naglasiti da u slučaju bodovne izjednačenosti Kijevo ima bolji međusobni omjer od Novog Marofa, ali lošiji sa Uspinjačom, dok u eventualnom “trokutu” ne može biti najlošiji!
CROfutsal prognozira: Kijevo ostaje na 17 bodova, no i to će biti dovoljno za opstanak!

Kijevo

USPINJAČA: 16 bodova (Novi Marof, NOVO VRIJEME APFEL)

Bodovno izjednačena s poslijednjim Novim Marofom, Uspinjača s teškim rasporedom ulazi u poslijednja 2 kola. Susret s Novim Marofom po mnogima je kvalifikacijski, jer je teško za očekivati nešto više protiv razigranih “apfelovaca”. U Zagrebu je bilo 4:4, što je također bitno zbog eventualne bodovne izjednačenosti.
CROfutsal prognozira: Ulog u susretu s Novim Marofom je prevelik. Opstanak je u pitanju, a u takvim susretima sve je moguće. Malu prednost ipak dajemo domaćinu!

osijek-uspinjača

NOVI MAROF: 16 bodova (USPINJAČA, Murter)

Ovdje možemo ponoviti sve isto kao i u prethodnom komentaru (Uspinjača). U gostima kod Murtera će teško Novi Marof do spasonosnih bodova, stoga je susret kod kuće s Uspinjačom od presudne važnosti. Novi Marof je u Zagrebu izborio 4:4, što je također vrlo bitno, jer remi s manjim brojem golova im daje bolji međusobni omjer.
CROfutsal prognozira: Kao što smo spomenuli u prijašnjem komentaru, u srazu s Uspinjačom dajemo malu prednost Novom Marofu zbog domaćeg parketa.

N.Marof

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-jug | MNK Knin objavio snimku klupske himne

U vrijeme kada je silom prilika natjecanje 2.HMNL-jug obustavljeno, zanimljiva vijest dolazi nam iz Knina. …

1. HMNL | AFCU se pobjedom maknuo sa zadnjeg mjesta!

U dvoboju 7. kola 1. HMNL koji ste mogli pogledati i na TV ekranima vidjeli …