30.2 C
New York
spot_img
spot_img

1.HMNL | Borba za opstanak do poslijednje minute…

Objavljeno:

Odigrani su susreti 21.kola 1.HMNL nakon kojeg je mnogo toga jasnije po pitanju plasmana u doigravanje, no borba za opstanak po svemu sudeći neće biti gotova do poslijednje minute regularnog dijela sezone. Poslijednje kolo donijet će odgovor na pitanje tko će u doigravanje sa “startne jedinice” (Nacional ili Split Tommy), te tko će u kvalifikacije za opstanak. U nastavku Vam donosimo analizu borbe za opstanak koja je pred nama.

7. SOLIN (23 boda)

Solin je u izravnom dvoboju s Murterom odlučivao o poslijednjem sudioniku doigravanja. Poraz je Solinjane ostavio u neizvijesnosti po pitanju opstanka, a u poslijednjem kolu Solin dočekuje Split Tommy. I u slučaju poraza Solin nije izgubljen jer ima bod više od Uspinjače i Novog Marofa, te 2 boda više u odnosu na Alumnus i Osijek Kelme. Bitno je naglasiti da Solin ima bolji međusobni omjer od Uspinjače i Novog Marofa, a lošiji od Alumnusa i Osijeka. Po kojem bi scenariju Solin završio u kvalifikacijama za opstanak? Uz poraz od Splita, trebalo bi se dogoditi da Uspinjača, Novi Marof, Alumnus i Osijek upišu pobjede, te bi u tom slučaju Solin završio na pretposlijednjem mjestu. Remi sa Splitom za Solin ne bi bio od velikog značaja, jer sa 24 boda Solin ne može biti ispred spomenute četvorke ukoliko svi upišu pobjede. No koliko je realno očekivati da će sve momčadi sa začelja u poslijednjem kolu doći do spasonosnih bodova…?

8. USPINJAČA (22 boda)

Uspinjača u poslijednjem kolu dočekuje Novo Vrijeme za koje je ovo apsolutno nebitna utakmica. Makarani imaju osigurano 3.mjesto na ljestvici, a uz to valja naglasiti kako ova utakmica dolazi za njih 5 dana nakon okončanja završnice kupa kojoj su domaćin. Međusobni omjer mogao bi biti od presudnog značenja, a Uspinjača ima bolji omjer s Novim Marofom i Osijekom, a lošiji od Solina i Alumnusa. Pobjedom protiv Novog Vremena “žuta podmornica” bi osigurala opstanak. Remi je također dobar rezultat za Uspinjaču, jer bi ih tada Novi Marof, Alumnus i Osijek samo pobjedom mogli preteći. Kako bi Uspinjača ipak mogla završiti u kvalifikacijama za opstanak? Uz poraz od Makarana, Novi Marof i Alumnus bi i remijem bili ispred Uspinjače, a kao i Osijek pobjedom protiv već otpisanog Broda.

9. NOVI MAROF (22 boda)

Novi Marof je možda i u najtežoj situaciji uoči poslijednjeg kola. Premda su slavili na gostovanju u Brodu, Novi Marof ima težak zadatak u poslijednjem kolu jer im u goste dolazi Nacional koji za očuvanje 1.mjesta na ljestvici treba pobjedu u Novom Marofu. Uz to, Novi Marof ima pozitivan međusobni omjer samo s Alumnusom! Novi Marof se može spasiti i porazom, no u tom bi slučaju Osijek trebao biti poraženi kod kuće od već otpisanog Broda, a Alumnus ne bi smio osvojiti više od 1 boda protiv Squarea. Pobjedom nad Nacionalom opstanak bi bio osiguran, a u slučaju remija pogledavalo bi se na ishode Uspinjače, Alumnusa i Osijeka. No pitanje je koliko protiv Nacionala može momčad koja je osvojila tek 3 boda u poslijednih 5 susreta…

10. ALUMNUS (21 bod)

Branitelja naslova teško da je itko vidio u borbi za opstanak uoči početka sezone. No odlasci Miće Martića i Matije Đulvata početkom sezone, te Matije Capara na polusezoni usmjerili su Alumnus prema borbi za opstanak. Alumnus je bodovno poravnat s Osijekom, bod više imaju Uspinjača i novi Marof, a Solin ima 2 boda više. Alumnus je trenutno samo prividno na ljestvici ispred Osijeka, jer kada bi sada natjecanje završilo Alumnus bi išao u dodatne kvalifikacije zbog lošijeg međusobnog omjera s Osijekom. Alumnus ima lošiji međusobni omjer i od Novog Marofa, a bolji od Uspinjače i Solina. Alumnus u poslijednjem kolu igra kod kuće sa Squareom, a remi im je po svemu sudeći malo. Porazom bi Alumnus neovisno o drugim ishodima završio u dodatnim kvalifikacijama, dok bi u slučaju pobjede po svemu sudeći izborili opstanak, jer je teško za očekivati da će svi preostali konkurenti (Solin, Uspinjača, Novi Marof) ostvariti pobjede.

11. OSIJEK KELME (21 bod)

Osijek Kelme je bodovno poravnat s Alumnusom, no ima bolji međusobni omjer te ću u slučaju bodovnog poravnanja na koncu završiti ispred Alumnusa. Uz to, Osijek ima bolji međusobni omjer od Solina i Novog Marofa, a samo s Uspinjačom ima lošiji omjer. Osijek ima i najljakši zadatak u poslijednjem kolu jer na svom parketu dočekuje već otpisani Brod 035! S pobjedom bi Osijek sigurno ostao u prvoligaškom društvu, zahvaljujući pozitivnom omjeru s većinom konkurenata. Osijeku je za bijeg sa dna dovoljan i remi ukoliko Novi Marof bude poražen od Nacionala ili Alumnus ne pobijedi Squarea. Premda u poslijednje kolo ulaze s najniže pozicije na ljestvici, Osijek je u vrlo dobroj situaciji uoči poslijednjeg kola.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave