1.HMNL | Završen zimski prijelazni rok…

U ponedjeljak je završen zimski prijelazni rok. Tko je najbolje, a tko najlošije trgovao?
Ove zime ipak nije bilo previše uzbuđenja na “futsal tržnici”. Najprometnije je bilo u Osijeku, dok Square i Vrgorac ne bilježe nikakve kadrovske promjene.
Vodeći Nacional doveo je jedno, ali itekako vrijedno pojačanje. Kristjan Čujec veliko je ime i za očekivati je da bude veliko pojačanje Nacionala. Slovenski reprezentativac u Nacional dolazi iz talijanskog Luparensea, a ima bogato inozemno iskustvo igranja u Španjolskoj, Italiji i Azerbajdžanu. Proglašen je za najboljeg igrača Slovenije u 2014.godini, te igra na poziciji pivota. Navodno je za Čujeca bio zainteresiran i Split…
Za Split Tommy ovo je bio neobično miran prijelazni rok. Još prije službenog početka prijelaznog roka, Splićane je napustio Alen Fetič, a jedino novo ime u splitskoj svlačionici je Ivan Gotovac. Riječ je o bivšem junioru Splita koji je poslijednje 2 sezone ponajbolji igrač splitskog drugoligaša Hajduka. Za Splićane bi najveće proljetno pojačanje trebao biti povratak Stjepana Perišića, igrača koji je veći dio jesenskog dijela sezone propustio zbog ozljede trbušnog zida.
Trećeplasirani Futsal Dinamo nije objavio pojačanja u ovom prijelaznom roku. Zagrebački modri prošlog su ljeta bili izuzetno aktivni po pitanju dovođenja igrača, a ove zime bilježimo tek odlaske Nikole Grgića i Silvija Totha. No i bez njih, očekujemo da se Dinamo bori za ulazak u doigravanje za prvaka Hrvatske.
Square i Vrgorac su jedini klubovi koji nemaju nikakve kadrovske promjene ove zime. Znak je to da su u klubovima zadovoljni s jesenskom polusezonom…
Uspinjača je bila jedan od aktivnijih klubova ove zime. U lovu na doigravanje “žuta podmornica” se pojačala s 3 pojačanja. Silvio Toth, Dario Šestić i Kristijan Postružin nova su imena u svlačionici “žutih”, od kojih se očekuje borba za doigravanje. Jedini ej odlazak onaj Karla Beronića koji je preselio u susjedstvo kod Alumnusa.
Novo Vrijeme je također bilo aktivno ove zime. Na klupu Makarana došao je iskusni Boro Matan, izbornik BiH-reprezentacije i bivši trener Solina. Nova imena u momčadi su reprezentativac Željko Petrović i brazilsko pojačanje Henrique Costa. Spomenuti dvojac nadomjestit će odlaske Kristijana Zora i Alena Protege.
Solin je u završnici prijelaznog roka dogovorio dolazak bivšeg reprezentativca Denisa Mijatovića koji se u Hrvatsku vraća iz BiH-premijerligaša Brotnja. Iskusni pivot bi trebao biti veliko pojačanje za momčad Tea Strunje, a spomenimo i kako se u momčad vraća Andrija Bogdanović koji nije nastupao u nekoliko poslijednjih jesenskih kola.
Najaktivniji je u ovom prijelaznom roku bio Osijek Kelme. Osijek su napustili Horvat i Kajfeš, a njihov odlazak upotpunjen je angažmanom nekoliko igrača. Antonio Jamičić, Josip Jurić i Anton Gaši igrači su već poznati na prvoligaškoj sceni, a njima valja pridodati i nekoliko mladića pristiglih iz lokalnih niželigaša.
Potpićan ’98 AD Tokić je velika nepoznanica, jer još uvijek nije do kraja razriješen status “otpisane trojke”. Podsjetimo, Jasprica, Lalić i Čeligija u blagdansko su vrijeme primili “čestitku o prestanku suradnje” od čelnika kluba Dragana Čubelića. No ipak, došlo je do medijskih nagađanja o povratku spomenute trojke u klub, no još uvijek nemamo službenu potvrdu. Novih pak igraća u potpićanu nema.
Alumnus se nalazi u nezavidnoj situaciji na ljestvici, te su poradi toga angažirana igračka pojačanja. Najzvučnije ime je Bojan Kubović, dugogodišnji igrač Nacionala koji je jesenski dio sezone proveo u Murteru. Uz Kubovića, novanimena su još Nikola Grgić, Karlo Beronić i Kristijan Cingulin. Među “studentima” pak nema više Ukalovića, Huzjaka i Štehera.
Murter je pak polusezonu dočekao na poslijednjem mjestu, a aktivnost u zimskom prijelaznom roku im ne daje velike nade uoči nastavka prvenstva. Mnogi su igrači napustili Murter (Kubović, Jamičić, Kovač, Martan, Klarin, Božinović…), a nova lica su još neafirmirani igrači koji su uglavnom nastupali u županijskom natjecanju. S takvim snagama teško će Murter sačuvati prvoligaški status.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Raspored i najava 9. kola

U sklopu 9. kola 2.HMNL-zapad danas nas očekuju četiri utakmice. Vrijedi svakako izdvojiti utakmicu Jesenje …

2.HMNL-istok | Aurelia do punog plijena u Slavonskom Brodu

Jučer je odigran zaostali susret 8. kola 2.HMNL-istok u kojem je vinkovačka Aurelia osvojila velika …