24 C
New York
spot_img
spot_img

2.HMNL | MNK Siscia odustaje od natjecanja!

Objavljeno:

Ono o čemu se nagađalo još prošlog tjedna kada nije odigran susret Split Tommy – Siscia, dobilo je i službenu potvrdu. MNK Siscia odustaje od daljnjeg natjecanja u “Ligi za prvaka”! Shrvani financijskim poteškoćama iz Siska su jučer objavili kako odustaju od daljnjeg natjecanja, što ujedno znači i da se za danas zakazani susret između Grobnika i Siscie u Rijeci neće odigrati.

Siscia

U nastavku Vam u cijelosti prenosimo priopćenje koje je predsjednika MNK Siscie Elvis Gudec poslao kako vodstvu natjecanja, tako i predstavnicima klubova i medija:

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo da je MNK “Siscia” – Sisak, na žalost, shrvana financijskim poteškoćama primorana odustati od daljnjeg natjecanja u ligi za prvaka 2. HMNL.

Od početka ovog natjecanja nebrojeno smo puta ukazivali službenim tijelima hrvatskog futsala problem delegiranja službenog osoblja na utakmicama, a s ciljem reduciranja nepotrebnih troškova putovanja zbog sveopće recesije u kojoj se nalazimo. Međutim, neutješni vapaji klubova poput nas još jednom su se izgubili u daljini bez imalo suosjećanja onih koji bi se trebali skrbiti o kvaliteti natjecanja i zaštiti svih sudionika pa i natjecatelja, a ne selektivnoj zaštiti koja se odnosi samo na pojedine institucije.

Revoltirani neprimjerenim delegiranjem sudaca na kvalifikacijskoj utakmici za prvaka 2. HMNL, odigranoj 20. svibnja 2014. godine u Sisku, između MNK “Siscia” i MNK “Brod 035”, poslali smo prosvjedni upit povjereniku za suđenje i ostalim institucijama hrvatskog futsala, slijedećeg sadržaja:

“Troškovi, objektivno​st ili nešto treće …

Navodno zbog objektivnosti suđenja u kvalifikacijama suci moraju biti iz druge regije, uslijed čega su troškovi putovanja trostruko veći od naknada za suce i delegata, a onda se u Sisak pošalje suca iz Čepina da sudi ekipi iz Slavonskog Broda …

Molim povjerenika za suđenje i ostale institucije hrvatskog futsala da mi pojasne što je tu objektivno???”

Naravno, do danas nismo dobili od nikoga nikakav odgovor, obrazloženje niti barem dobronamjernu riječ utjehe ili prijekor da nismo u pravu.

Da bi apsurd bio veći, sudac na spomenutoj utakmici gospodin Dalibor Buljić iz Čepina, koji je, za razliku od svog mlađeg kolege Dine Škrobara, pokazao zavidno loše suđenje i svojim greškama (slučajnim ili namjernim) od sportskog spektakla učinio visoko rizičan događaj, a zatim bez imalo grižnje savjesti, prije nego se i tinta na zapisniku sa navedene utakmice osušila, prijavio MNK “Sisciu” za nepodmirivanje troškova službenim osobama, ne čekajući ni da protekne primjereni rok od 15 dana po završetku utakmice.

Ovo je ipak kap koja je prelila čašu i učinila sport nadasve nesportskim. Jesu li suci uopće sportaši, možda se to ne odnosi na njih …?

Kako stvari stoje, po neki put dolazimo do zaključka da se natjecanje ne odvija zbog natjecatelja već onih drugih …

Shodno navedenom i teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se nalazi čitava država, naš Grad pa i naš klub, nismo u mogućnosti nastaviti ovu surovu bitku do istrebljenja sporta i sportaša te do daljnjeg odustajemo od natjecanja, a ostalim natjecateljima želimo puno više sportskih uspjeha.

S poštovnjem,

PREDSJEDNIK MNK “SISCIA” – SISAK

Elvis Gudec, dipl. krim.

Jerko Šimac
Jerko Šimachttps://www.crofutsal.com
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Naši sponzori

spot_img
spot_img
spot_img

Najnovije objave