23 reprezentacije prijavljene za UEFA Futsal EURO za žene!

UEFA je objavila da su se ukupno 23 reprezentacije prijavile za sudjelovanje na prvom Europskom prvenstvu za žene! Prvi UEFA Futsal EURO za žene održat će se sredinom veljače 2019.godine,  na završnom turniru sudjelovat će tek 4 reprezentacije, koje će nastup na završnici osigurati kroz kvalifikacijske runde. Sve 23 reprezentacije naći će se u ždrijebu koji će se održati 5.srpnja s početkom u 13:30 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu.
Prošle godine UEFA je objavila početak ovog naatjecanja za žene koje će se održavati svake dvije godine. Na završnom turniru sudjeluju 4 reprezentacije, a domaćin turnira bit će jedna od reprezentacija sudionica završnice. Među 23 prijavljene reprezentacije je i Hrvatska, a najveće iznenađenje među prijavljenima je Sjeverna Irska, koja tako po prvi put sudjeluje na futsal-natjecanju pod okriljem UEFA-e, s obzirom da muška reprezentacija još nije nastupala.
Kada govorimo o sustavu natjecanja, od 21. do 26.kolovoza održat će se preliminarna runda natjecanja, dok je od 11. do 16.rujna na rasporedu glavna runda natjecanja. Završni turnir zakazan je za sredinu veljače slijedeće godine.
Na koncu, možemo reći kako ćemo s velikim zanimanjem pratiti formiranje naše ženske reprezentacije. Početak natjecanja je pred vratima i krajnje je vrijeme da se imenuje izbornika i stožer koji će voditi reprezentaciju. Nekoliko je kandidata za izborničku funkciju, no kao najizgledniji kandidat doima se Jakov Ungarov koji ima bogato iskustvo rada u ženskom futsalu.

PRIJAVLJENE REPREZENTACIJE:
Armenija
Belgija
Bjelorusija
Češka
Finska
HRVATSKA
Italija
Kazakhstan
Litva
Mađarska
Moldavija
Nizozemska
Poljska
Portugal
Rumunjska
Rusija
Sjeverna Irska
Srbija
Slovačka
Slovenija
Španjolska
Švedska
Ukrajina

O nama Jerko Šimac

avatar
Rođen 1980.godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina od 2007.godine, od 2013.godine glavni urednik portala.

Moglo bi vas zanimati

Međunarodni futsal | 3. listopada starta Primera Division LNFS

Još samo malo nas dijeli od početka, po mnogima, najbolje lige svijeta – španjolske LNFS …

2.HMNL-jug | Nova pojačanja u kninskoj momčadi

Nakon što smo prošlog tjedna već pisali o pojačanjima u redovima MNK Knin, u novom …