5.memorijalni turnir Aleš Kolić

MNT Ales Kolic 2012
5. Memorijalni turnir “Aleš Kolić”

Petu godinu zaredom u Kasunima održava se Memorijalni turnir u malom nogometu Aleš Kolić” u spomen i sjećanje na našeg mještanina i člana sportskog društva Kupa. Turnir počinje u srijedu 25.06.2014. s početkom u 9 sati. Turnir je u protekle četiri godine imao velik broj sudionika iz Hrvatske, ali i susjedne Slovenije. Turnir se održava na igralištu u Kasunima (5km od izlaza Bosiljevo sa autoputa A1). Kotizacija za turnir iznosi 300 kuna, a prijaviti se možete na broj mobitela 095 872 1564 (Zoran Kolić). Prijave traju do 24.06.2014. do 18.30h. Izvlačenje parova (ždrijeb) će se održati u utorak 24.06.2014. u 19h ispred prostorija ŠD Kupa na matičnom igralištu u Kasunima. Za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade. Uz novčane nagrade, momčadi će dobiti i pehare (1., 2., 3.mjesto, najbolji igrač, najbolji golman i najbolji strijelac), a također će se podijeliti i praktičke nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana. Igra se po FIFA-e futsal pravilima (4+1) i na vlastitu odgovornost! Igra se sa malo odbojnom loptom broj 4. Sudi profesionalni sudac. Na turniru sudjeluju amateri i profesionalci. Na dan turnira je organizirana prodaja jela i pića te uz to imamo razglas i muziku. Svaku godinu na turniru sudjeluje sa svojom ekipom slovenski reprezentativac velikog nogometa Jasmin Kurtić koji je uz to i član talijanskog prvoligaša Sassuolo.. Na turniru je prije dvije godine nastupio i malonogometni klub Petar Malešnica iz Zagreba, koji je 2011. godine osvojio međunarodni malonogometni turnir U-19 turnir u Novom Sadu.

Pozivamo sve zaljubljenike (amateri ili profesionalci) u futsal da sudjeluju na tom turniru.

 

PROPOZICIJE I PRAVILA   IGRE:

 1. Na turniru može sudjelovati momčad koja je uplatila kotizaciju do određenog roka.
 2. Prijava momčadi – popis igrača predaje se zapisničkom stolu prije odigravanja prve utakmice iste momčadi.
 3. Momčad može prijaviti najviše 12 igrača. Pojedini igrač može biti prijavljen samo za jednu momčad.
 4. Vrijeme trajanja utakmice je 2 x 12 min. Vrijeme odmora između poluvremena je najviše 2 minute.
 5. Igra se s futsal loptama broj „4“.
 6. Sve utakmice počinju u točno zakazano vrijeme, bez čekanja, u protivnom se utakmica registrira u korist protivnika. Momčad koja ne izađe na teren u zakazano vrijeme gubi utakmicu 3:0.
 7. Način odigravanja utakmica je Kup sistem- na ispadanje. U slučaju neodlučenog rezultata odmah se pristupa izvođenju udaraca sa 6 metara. Svaka momčad izvodi po 3 udarca naizmjence, sa 3 različita igrača. Ako i tada nema pobjednika svaka momčad odredi jednog igrača koji će izvoditi kaznene udarce, dok se ne dobije pobjednik.
 8. Organizator turnira ne odgovara za eventualne nestale stvari igrača.
 9. Momčad u polju sastoji se od 4 igrača  i  1 golmana.
 10. Sva ubacivanja lopte u igru iz prekida izvode se nogom. Prilikom ubacivanja lopte u igru lopta mora mirovati. Aut se izvodi izvan uzdužne crte. Aut se izvodi točno s uzdužne crte igrališta.
 11. Vratar mora nositi opremu koja ga jasno razlikuje od ostalih igrača.
 12. Vratar ne smije rukom hvatati loptu vraćenu od svog igrača, u suprotnom se dosuđuje neizravan slobodan udarac u korist protivničke momčadi sa 6 metara.
 13. Izmjene igrača se vrše neograničeno puta u toku utakmice, izvan uzdužne crte.
 14. Kod ubacivanja lopte u igru igrač ima pravo tražiti od suca da mu suparničkog igrača udalji  3 metra.
 15. U slučaju težih prekršaja sudac ima pravo igrača isključiti iz igre na 2. ili 5. minuta, a ta momčad igra sa igračem manje. Igrač koji je dobio isključenje na 5 minuta ne smije se više vratiti u tu utakmicu. Ako ekipa s više igrača postigne zgoditak, zamjenski igrač može ući u igru prije isteka kazne od 2 minute, a ako ekipa s manjim brojem igrača postigne  pogodak,  igra se nastavlja bez promjene broja igrača.
 16. Ukoliko igrač u jednoj utakmici dobije 2 žuta kartona (crveni karton), nema prava nastupa na sljedećoj utakmici.
 17. Korner se dosuđuje i u  slučaju da je  loptu izbacio golman.
 18. Vrijeme za koje se mora izvesti udarac iz kuta, aut ili slobodni udarac je 4 sekunde od sučevog znaka ili od ispunjenja uvjeta za izvođenje – prema procjeni suca utakmice.
 19. Vratar može držati loptu u ruci maksimalno 4 sekundi, a ako se taj rok prekorači dosuđuje se indirektni udarac s ruba vratareva prostora.
 20. Nakon gol-auta loptu u igru vratar vraća rukom.
 21. Vratar prilikom uvođenja lopte u igru – gol aut može izravno baciti loptu rukom preko centra igrališta, ali iz tog ubacivanja ne može postići zgoditak.
 22. Igra se na akumulirane prekršaje, akumulirani prekršaji iz prvog poluvremena ne prenose se u drugo poluvrijeme. U svakom poluvremenu po dosuđenom četvrtom uzastopnom (akumuliranom) prekršaju, odmah se izvodi izravni udarac sa 10 metara isključivo na sučev znak.
 23. Svaka ekipa ima pravo u svakom poluvremenu jedanput zatražiti minutu odmora (time-out). Minuta odmora odobrava se u prvom prekidu igre.
 24. U slučaju prekida igre ( viša sila ), a odigrano je više od 75% vremena utakmice, trenutni rezultat se prihvaća kao konačni rezultat.
 25. Pravo tumačenja ovih pravila ima isključivo Turnirski odbor samostalno i njegova odluka je neopoziva i konačna.

 Ales-Kolic-plakat-slika-556

O nama Ivica Ojvan

avatar
Ivici Ojvan je osnivač CROfutsal online futsal magazina. Na portalu radi kao tehnički administrator i novinar.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | Zagreb 92 u Sisku do nove pobjede

Jučer je odigran posljednji susret 2. kola 2.HMNL-zapad u kojem je Zagreb 92 ostvario drugu …

2.HMNL-istok | Osijek, Aurelia i Brod 035 ostvarili nove pobjede

Jučer su odigrana tri susreta 2. kola 2.HMNL-istok, a nove pobjede upisali su Osijek, Aurelia …