Fabet kladionica

Biramo najboljeg igrača 2015.godine | Kad neće HNS, oće CROfutsal!

HNS već tradicionalno bira najboljeg nogometaša netom završene godine. U konkurenciji Luke Modrića i Ivana Perišića, prestižnu nagradu osvojio je Ivan Rakitić.
Ne, niste zalutali na neku krivu stranicu, niti smo promašili tematiku pa umjesto o futsalu počeli pisati o nogometu. Željeli smo samo napomenuti kako HNS iz godine u godinu dodjeljuje nagradu za najboljeg nogometaša dok o futsalu po tom pitanju nema nikakvog pomaka. Naravno, pozdravljamo nagrađivanje nogometaša jer ipak je to sport br.1 u Hrvatskoj, no ne možemo prihvatiti da futsal u HNS-u pa tako i u glavnini medija nema tretman kakav zaslužuje. Činjenica da HNS ni ove godine nije pokrenuo izbor za najboljeg futsal-igrača nije nas ni malo iznenadila, stoga je CROfutsal kao vodeći medij koji prati futsal na ovim prostorima preuzeo stvar u svoje ruke. Pokrenuli smo inicijativu za izborom najboljeg futsal-igrača Hrvatske, a izbor za 2015.godinu trebao bi biti samo prvi u nizu! Prethodnih se godina često moglo čuti kako HNS ima “maćehinski odnos” prema futsalu tretirajući ga poput neželjenog djeteta. Istina je da su se mnoge stvari poslijednjih godina po tom pitanju popravile. Vodeći ljudi hrvatskog futsala sve više ističu podršku HNS-a, a što je vidljivo i po domaćinstvu poslijednja dva kvalifikacijska turnira, te sve većem broju reprezentativnih okupljanja. No ipak, ne možemo se oteti dojmu kako futsal zaslužuje više.
Još prije godinu dana osjetili smo potrebu pokretanja inicijative za izborom najboljeg futsal-igrača Hrvatske. Pisali smo tada o laureatima u susjednoj nam Sloveniji, Češkoj, Italiji… Naši su nam čitatelji slali upite postoji li takav izbor i u Hrvatskoj, što nam je bio znak da nešto poduzmemo. Već tada odlučili smo: Hrvatska će za 2015.godinu dobiti prvog laureata za futsal! Ono što godinama nije napravio HNS napravio je CROfutsal. Vaš odaziv u izboru najbolji nam je pokazatelj da smo učinili pravu stvar. Broj glasača koji je do sada sudjelovao u našem izboru premašio je sva naša očekivanja, a nije zgorega spomenuti kako je u našem izboru do sada sudjelovao velik broj poznatih imena. Nećemo konkretno o imenima, no tu su mnogi poznati igrači, reprezentativci, klupski dužnosnici i čelnici, delegati, suci… Napominjemo kako osim glasova naših čitatelja o pobjedniku odlučuje stručni žiri i novinarski žiri. Koristimo prigodu da se zahvalimo svima koji su od trenutka objave pružili podršku ovom našem projektu. Uskoro ćemo objaviti i sastav stručnog i novinarskog žirija, a do tada Vas pozivamo (ukoliko do sada niste) da sudjelujete u izboru najboljeg futsal-igrača Hrvatske za 2015.godinu!

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

Liga za popunu 1.HMNL | Raspored i delegiranje 6. kola

Pred nama je završni čin Lige za popunu 1.HMNL. U nedjelju su na rasporedu susreti …

Kvalifikacije za 2.HMNL-jug | Porto Tolero na korak do povratka u 2.HMNL-jug

Nakon što su u prva četiri kola kvalifikacija za popunu 2.HMNL-jug slavili domaćini, jučer je …