Danijel Janošević se oprostio od međunarodnog suđenja!

Danijel Janošević, naš ponajbolji futsal sudac s FIFA-značkom u Osijeku je odsudio poslijednju međunarodnu utakmicu! Prijateljski dvoboj između Hrvatske i Japana bila je poslijednja međunarodna utakmica ovog 35-godišnjeg suca koji se zbog dobne granice oprašta od međunarodne scene, a s krajem ove natjecateljske sezone oprostit će se i od aktivnog suđenja futsala.
Danijel Janošević rođen je 06.siječnja 1971. godine u Zagrebu. U igračkoj karijeri nosio je dres Sokola i Petar Raucha, te je u uspješnoj igračkoj karijeri nosio i dres Hrvatske reprezentacije. U 2000.godini osvojio je i prestižni malonogometni turnir “Kutija šibica”. U 32.godini Janošević prestaje s aktivnim igranjem futsala te igrački dres mijenja onim sudačkim. Igračko iskustvo zasigurno je u dobroj mjeri pripomoglo Janoševiću u sudačkim vodama. Uspon Janoševića kao suca rezultirao je 2005.godine dobivanjem FIFA-značke, na međunarodnoj sceni Janošević je opravdao povjerenje, te je sudio mnoga velika natjecanja. Sudio je Janošević finale U-21 EURO-a u St.Petrsburgu, a 2009. i 2011. godine finala UEFA Futsal Cup-a! Kruna karijere bilo je finale EURO-a 2012. godine u Hrvatskoj, a vrijedi spomenuti kako je Janošević sudio finale Interkontinentalnog kupa u Madridu 2011. godine, finale prvog neslužbenog ženskog SP u Madridu 2011. godine, te je bio jedan od sudaca SP u Tajlandu 2012. godine! Janošević je 2010. godine proglašen za najboljeg svjetskog futsal suca u tradicionalnom izboru renomiranog futsal portala Futsal Planet. Ukupno je Janošević odsudio 120 međunarodnih futsal utakmica, a od slijedeće godine Janošević će na međunarodnoj sceni obnašati funkciju kontrolora suđenja, a isto će obnašati u Hrvatskoj od slijedeće natjecateljske sezone.
Postojala je mogućnost da Janošević slijedećeg tjedna bude delegiran na jednu od kvalifikacijskih skupina za odlazak na SP, no od naših su sudaca delegirani Tomić i Topić, tako da je Janošević prošli mjesec u Madridu u Elitnoj skupini UEFA Futsal Cupa imao poslijednje službene natjecateljske utakmice pod okriljem UEFA-e. Janoševiću želimo mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu u futsalu, te mu zahvaljujemo na svemu što je pružio za razvoj futsala na hrvatskoj i međunarodnoj sceni.

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-zapad | “Taurusi” slavili na gostovanju kod Uspinjače Gimke!

U derbiju 2. kola 2.HMNL-zapad jučer je Futsal Gorica slavila na gostovanju kod Uspinjače Gimke …

Futsal Pula u fenomenalnoj utakmici nastavila pobjednički niz!

U 3. kolu 1.HMNL Futsal Pula je ugostila Square. Bila je to odlična utakmica u …