Fabet kladionica
logo 1. HMNL
1. HMNL

EKSKLUZIVNA NAJAVA | Alumnus-Novo Vrijeme

Nakon što smo Vam jučer najavili 3.utakmicu finalne serije između Alumnusa i Novog Vremena, vrijeme je da isto učine i akteri susreta. Mnogi smatraju ovaj susret ključnim u cijeloj seriji, jer pobjednik će doći na korak do naslova. Stoga smo za najavu susreta zamolili trenere obiju momčadi. Za CROfutsal su svoja razmišljanja uoči nedjeljnog susreta iznijeli Mićo Martić i Ivica Osibov!

Mico Martic, Futsal Coach, 01042012FOTO: www.mnkalumnus.com

Mićo Martić (trener MNK Alumnus): “Novo Vrijeme je odličan klub i odlična ekipa, koja je dobro pokrivena na svim mjestima, fizički odlično pripremljena, sa odličnim pojednicima i još boljim trenerom. U prve dvije utakmice vidjeli smo zaslužene pobjede domaćina. Upoznali smo se bolje u ove dvije utakmice, te ćemo iz toga probati izvući zaključke i što bolje se pripremiti za obračune koji slijede. Volim reći kako smo mi “ekipa” u pravom smislu te riječi, te se tako pokušavamo ponašati i na terenu. Nastojimo biti kompaktni u fazi obrane i organizirani i nepredvidivi u fazi napada. Novo Vrijeme ima Bajrušovića, Grcića, Fetića, Osredkara, Babića, Jelavića, Kazazića i Vukovića. Posjeduju nepredvidivost i iznimnu individualnu kvalitetu! Bajrušović je u fantastičnoj formi, te na to moramo obratiti posebnu pažnju. Pobjednika će odlučiti veća želja da se igra bolja obrana i da se u fazi napada radi što manje opasnih grešaka. Ponosni smo što igramo finale! Idemo na pobjedu!”

OsibovFOTO: www.novovrijeme.com

Ivica Osibov (trener MNK Novo Vrijeme): “Prethodne dvije utakmice su bile izjednačene, te su i jedna i druga ekipa iskoristili prednost domaćeg parketa. Mislim da imamo pravo finale, te da su obe momčadi pokazale da su s pravom u finalu. Očekujem i treću utakmicu poput prve dvije, tvrdo i izjednačeno. Pobjednika će odlučiti nijanse, a odlučujuće će biti koja će momčad manje griješiti u obrani. U Zagreb dolazimo kompletni, a upitan je jedino nastup Grcića, no sigurno je da će on biti u sastavu. Naš adut u odnosu na Alumnus je idividualna kvaliteta, dok Alumnus ima prednost domaćeg parketa. Proteklih dana smo radili na tome da se osvježi ekipa. Od ekipe ću tražiti da u Zagrebu napadnemo, da nepravimo “break”, jer ovo nam je poslijednja šansa ukoliko želimo podignuti trofej u Makarskoj pred našim navijačima. Valja napomenuti da će nas i u Zagrebu pratiti naši najvjerniji navijači. Njih stotinjak će doći u Martinovku, te ćemo se osjećati kao kod kuće. Vjerujem da će naši navijači izvući od nas zadnji atom snage, te da ćemo se s pobjedom vratiti kući!”

Osibova smo zamolili i za komentar odluke HNS-a o poništenju sudačke odluke iz Makarske o isključenju vratara Modrušana i trenera Martića:

“Moj osobni stav je da bih poništio utakmicu! Ako su već donijeli odluku o poništenju sudačkih odluka koje su utjecale na rezultat, onda je jedino ispravno da se poništi utakmica i odigra nova! Meni je drago što su ovako odlučili, no mislim da su “skočili sebi u usta” , te će sada svaki karton postati element rasprave, gledat će se snimke i slati prigovori disciplinskom sucu. Ja sam osobno gledao spornu situaciju iz Makarske preko 10 puta i ne vidi se dobro gdje su ruke golmana.Ono što sam vidio je da je sudac na kritičnom mjestu na centru, te pretpostavljam da nije mogao najbolje vidjeti situaciju, već je procijenio na osnovi položaja tijela da su i ruke izvan kaznenog prostora. No ako je HNS mijenjao odluku sudaca i ukinuo suspenziju, po meni je jedino ispravno i sportski poništiti utakmicu i igrati novu. To je moj osobni stav, a ne klupski!”

O nama Jerko Šimac

avatar
Jerko Šimac je rođen 1980. godine u Splitu. Novinar CROfutsal magazina je od 2007. godine, a od 2013. godine i glavni urednik.

Moglo bi vas zanimati

2.HMNL-Jug | Raspored i najava 13. kola

Ovaj vikend nam donosi dvoboje 13. kola 2.HMNL-Jug. Derbi kola je dvoboj Murtera i Šibenika …

VIDEO | Utakmice 10. kola 1.HMNL

Prošlog vikenda utakmicama 10. kola započeo je proljetni dio prvoligaške sezone. Podsjetimo, u utakmicama prvog …