EURO 2014 | Neymar i Hulk o futsalu!

UEFA se odlučila na propagandu futsala i uz pomoć poznatih nogometnih imena. Donosimo Vam izjave Neymara i Hulka, nogometnih zvijezda koji su početkom svojih karijera igrajući futsal usavršavali svoje vještine baratanja loptom.

EURO-logo-2014-300

Neymar: “Futsal nogometašima dosta pomaže, jer morate brzo razmišljati! To je dinamična igra, a u današnjem europskom nogometu na terenu nema puno prostora, tako da je potrebno brzo razmišljati.” Futsal mi je u karijeri puno pomogao i jedna je od mojih strasti. Uvijek sam ga rado igrao, ali na žalost, morao sam prestati kako bih se mogao potpuno usredotočiti na nogomet.”

neymar

Hulk: “Futsal sam igrao kada mi je bilo između 5 i 7 godina, i jako ga volim. Svatko tko je igrao futsal naučio je neke stvari koje mogu dosta značiti u nogometu. U futsalu postoje taktičke zamisli koje su izuzetno teške za naučiti, no s iskustvom u futsalu to postaje lako. Mislim da navijači vole futsal zbog manjeg terena, bliže su golu, a i broj postignutih golova dovodi navijače do zadovoljstva. Iako na terenu ima po 4 igrača + vratar sa svake strane, ima dosta pokreta, dosta se trči. Iako se ne doima tako, mišljenja sam da se u futsalu trči više nego u nogometu. U futsalu sam se naučio kako kontrolirati loptu. U futsalu vam brže dolazi lopta, te postanete fleksibilniji, a to vam kasnije mnogo pomaže u nogometu!”

hulkFOTO: uefa.com

O nama Marija Šimac

avatar

Moglo bi vas zanimati

Najava 1. kola kupa za regiju “Jug”

Sredinom tjedna na rasporedu su susreti 1. kola malonogometnog kupa regije „Jug“. Glavnina momčadi su …

CROfutsal i Megamix Radio Hvar pokreću radijsku emisiju o futsalu!

Sa sutrašnjim danom okrećemo novu stranicu u medijskoj promidžbi futsala. CROfutsal u suradnji s Megamix …