EURO 2014. | Saša Tomić sudi finale!

Veliko priznanje dobio je naš sudac s FIFA-značkom Saša Tomić. Nakon što je na EURO-u u Hrvatskoj prije 2 godine finale povjereno Danijelu Janoševiću, UEFA je još jednom ukazala povjerenje našem sucu. Saša Tomić i Fernando Gutiérrez Lumbreras bit će glavni djelitelji “pravde” na finalnom susretu, a tom prigodom na UEFA-inim stranicama je objavljen i razgovor sa sucima, a mi Vam prenosimo dojmove našeg suca.

suciFOTO: uefa.com

UEFA.com: Čestitamo! Kakav je osjećaj biti delegiran za suđenje finala?

Saša Tomić: Dobar je osjećaj, ovo mi je prvi EURO. Jučer sam imao dobru utakmicu, klasik između Rusije i Španjolske. Tijekom turnira sam bio fokusiran na svakom susretu i osjećaj je odličan!

UEFA.com: Koju će ovo poziciju zauzeti u Vašoj sudačkoj karijeri?

Saša Tomić: Ovo je vrh! FIFA-in sam sudac od 2009.godine i ovo mi je najveći izazov. Ponosan sam što sam ovdje i što ću suditi finale. To mi je bio san!

UEFA.com: Koliko ste uživali u iskustvu boravka u Belgiji?

Saša Tomić: Imali smo lijepo vrijeme i sve je bilo odlično! Gostoljubivost, hotel, hrana, sve je bilo odlično! Lotto Arena i Sportpaleis su odlične dvorane. Sve je bilo dobro!

UEFA.com: Koliko je u finalu važan podatak da ste sudili ranije tijekom turnira, utakmicu između Belgije i Ukrajine u natjecanju po skupinama?

Saša Tomić: Da, narvno! Bio je to odlučujući susret koji je završio rezultatom 0:0. Osjećao sam se vrlo dobro sudeći s Fernandom i sretan sam što ćemo suditi zajedno sutra. Opušten sam i fokusiran!

UEFA.com: Kako bi izgledala idealna utakmica za Vas i Vaše kolege u subotu?

Saša Tomić: Nadam se da ćemo gledati dobru utakmicu s dosta golova, ali najvažnije je za mene da se korektna igra i poštovanje!

O nama Administrator

avatar

Moglo bi vas zanimati

SERIE A | Daničić ponovno u momčadi kola!

Nakon što je zajedno s Mirkom Hrkačem i trenerom Franom Despotovićem bio izabran u momčad prvog …

Vrgorac trijumfalno prohujao kroz Vinkovce!

U dvoboju osmine finala kupa Hrvatske, Vrgorac je uvjerljivo slavio na gostovanju kod Aurelie, osiguravši …